…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2023, Salı

Kardeş ve Dost Ülke Azerbaycan’a Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdik


Kardeş ve Dost Ülke Azerbaycan’a Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdik

19 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul’da  Bakanlığımız ile Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanlığı arasında imzalanan “Türkiye-Azerbaycan Ortak Daimi Komisyonu Protokolü ve Eylem Planı ile Ek İdari Anlaşması” çerçevesinde yer alan “İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının Yerinde İncelenmesi” hususunda Genel Müdürümüz Prof. Dr. M. Fatih Bilal ALODALI, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU ve beraberindeki heyet 12-14 Eylül 2023 tarihleri arasında Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanlığı’na çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Halkın Sosyal Korunması Bakanlığı, Devlet İş Teftiş Teşkilatı Başkanı Vali GULİYEV  ile bir araya gelen heyetin gerçekleştirdiği toplantıda,  Azerbaycan’da özellikle son yıllarda gerçekleştirilen sosyal reformlar ve bu reformlar kapsamında, çalışma mevzuatına uyum konusunda devlet kontrol sisteminin iyileştirilmesine yönelik atılan adımlar hakkında bilgi verilerek görüş alış verişinde bulunuldu. Ayrıca, yeni kurulması planlanan İş Güvenliği Merkezi'nin, işverenlerin ve işyerlerinin güvenliği ile ilgili hizmet sunulmasında ve yöntemsel destek sağlanmasında önemli rol oynayacağı da vurgulandı.

            Ayrıca Azerbaycan'da işgücü koruma ve güvenlik sistemi ile oluşturulan ulusal standartları, İş Güvenliği Merkezi'nin planlanan faaliyetleri, merkezin yapısı, içerisinde yer alması gereken birimleri ve laboratuvarları hakkında sunum gerçekleştirilerek istişarelerde bulunuldu. Bu alanda yapılan ortak çalışmaların devam ettirilmesinde mutabık kalındı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Halkın Sosyal Korunması Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Anar KERİMOV ile gerçekleştirilen toplantıda ise KERİMOV Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin, iki kardeş ülkenin devlet başkanlarının ortak çabaları sonucunda her alanda başarılı bir şekilde yürüdüğünü ayrıca iki kurum arasında gerçekleşen işbirliğinden ve deneyimden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan Büyükelçisi Sayın Cihat BAĞCI’yı da ziyaret eden heyet, ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmaları ve gelişmeleri aktararak Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Halkın Sosyal Korunması Bakanlığı ile gerçekleştirilen toplantılar hakkında bilgi verdi. Ayrıca iki kurum arasındaki başarılı işbirliği sonucunda edinilen deneyimden duydukları memnuniyet ifade edildi.