…
…
…
…
…
…
…
…
17 Ocak 2024, Çarşamba

Uluslararası İSG Konferansı, “Hedef Sıfır İş Kazası- Odağımız İnsan” temasıyla Bursa'da gerçekleştirildi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın destekleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüz ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği (ISSA) İnşaat İş Kazalarını Önleme Bölümü’nün katkılarıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Uluslararası İSG Konferansı, “Hedef Sıfır İş Kazası- Odağımız İnsan” temasıyla yapıldı.

10-12 Ocak 2024 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Konferansın açılış törenine; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur AKTAŞ’ın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel YILMAZ, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Sayın Dr. Hayri BARAÇLI, ISSA İnşaat İş Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı Sayın Prof. Karl-Heinz NOETEL ve Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. M. Fatih Bilal ALODALI, İlçe Belediye Başkanları ve Akademisyenler katıldı.

11 Ocak 2024 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi’ne de konuk olan Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. ALODALI, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte ISSA İnşaat İş Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı  Sayın Prof. Karl-Heinz NOETEL , BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmail GERİM, BUÜ İSG Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Nurettin YAMANKARADENİZ, akademisyenler, kurum yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Sayın Prof. NOETEL’in “Vision Zero (Hedef Sıfır)” konulu iş sağlığı ve güvenliği programına dair açıklamalarda bulunduğu konferansta, Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. ALODALI katılımcılara, Genel Müdürlük olarak toplumda İSG kültürü oluşturulması için yeni yaklaşım ve yöntemleri benimsediklerini, ayrıca tehlike ve risklere karşı önlemleri artıracaklarını ifade etti. Güvenlik kültürü ve bilincinin oluşumunda tüm paydaşların katılımının önemi üzerinde durarak, İSG politikalarının etkin ve etkili bir şekilde uygulanabilmesi için, işverene, çalışanlara ve tüm topluma görevler düştüğünü vurguladı. BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’nda eğitim gören öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Sayın Prof. NOETEL ve Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. ALODALI’nın öğrencilerden gelen soruları cevaplamasıyla sona erdi.

Etkinlik sonrası Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. ALODALI, Uludağ Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ferudun YILMAZ’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Bursa Uludağ Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Dijital Eğitim Merkezi’ni yerinde görerek Eğitim Merkezi Başkanı  Sayın Prof. Dr. Nurettin YAMANKARADENİZ'e iş sağlığı ve güvenliği alanında yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.