…
…
…
…
…
…
…
…
12 Ağustos 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

Maden Şehri Zonguldak, MİSGEP İçin Hazırlanıyor


Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan projeler arasında hibe desteği bileşenini de içeren ilk proje olma özelliğini de taşıyan MİSGEP kapsamında, 7 bölgemizden 40 ilimizde birbirinden farklı aktivitelerle işverenlerimize, binlerce çalışanımıza ve iş sağlığı ve güvenliği taraflarına ulaşmayı hedefliyoruz.

Bu kapsamda Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya Zonguldak ilinde yer alan kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve hibe faydalanıcılarını ziyaret ederek gerçekleştireceğimiz MİSGEP’ in saha faaliyetlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Zonguldak ilimizdeki faaliyetler için, Zonguldak İŞKUR İl Müdürü Hakkı Alkan ve SGK İl Müdürü Erkin Avcı ile birlikte Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret eden Yenidünya, bu ildeki MİSGEP faaliyetleri hakkında Vali Tutulmaz’a bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca Zonguldak’ta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’i de ziyaret eden Yenidünya, madencilik sektörü başta olmak üzere çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörlere yönelik yürüttüğümüz MİSGEP Projemize destek sözleri aldı.  Görüşmede pandemi döneminde işletmelerimizin durumu, çalışanların aşı konusunda bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi yoluyla aşılanan çalışan sayısının artırılması hususu da yer buldu.

Aynı zamanda 10’ dan fazla çalışanı bulunan ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerin İSG hizmetlerini alma şartı ile son üç yılda ölümlü veya iş görmemezlikle sonuçlanan iş kazası ve meslek hastalığı yaşamadığında Bakanlığımızın teşvik unsurları dahilinde işverenlerimizin halihazırda ödediği işsizlik sigorta priminin %2’ den %1’e düşürülmesi hususunda bilgilendirme yapıldı.

Özellikle 50’ den az çalışanı olan az tehlikeli sektörde faaliyet gösteren işyeri işverenleri ile vekillerinin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendi bünyelerinde yapmak için alacakları eğitim programının aktifleşmesi ile MİSGEP Projesi Teknik Destek Bileşeni kapsamında Zonguldak ili bünyesinde gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerine ilişkin Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ziyaret edilerek işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu’da ziyaret edilerek MİSGEP Projesi kapsamında Zonguldak havzasında MİSGEP Projesi Bileşenlerinden yararlanan işletmeler ile havza özelinde gerçekleştirilecek proje aktiviteleri hakkında istişarelerde bulunuldu. Yenidünya ve beraberindeki heyet Maden Müzesi ile TTK Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Eğitim Ocağını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

20 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenecek olan “İşverenler İstişare Toplantısı” ile 24-27 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Maden Çalışanlarına Tiyatral Aktivite Eğitim Buluşmaları ”na yoğun bir şekilde katılımın sağlanması hususunda ilgili paydaşlarımız azami gayreti göstereceklerini belirttiler.

Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya’ya ziyaretleri esnasında Çalışma uzmanımız Selim Çatakçı refakat etti.