…
…
…
…
…
18 Ağustos 2021, Çarşamba Çankaya, Ankara - Türkiye

Sivas İlimizde MİSGEP’ in Saha Faaliyetlerine Yönelik Ziyaretler Gerçekleştirdik.


Genel amacı işverenlerle çalışanlara teknik danışmanlık hizmeti vermek ve işyerlerinin İSG uygulamaları hakkındaki kapasitelerini geliştirmek olan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak olarak finanse edilen Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi ile işverenlerimize, binlerce çalışanımıza ve iş sağlığı ve güvenliği taraflarına ulaşmayı hedefliyoruz.

Madencilik sektörü başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği alanında tüm taraflarla beraber hareket edilmesi, bu sayede ciddi bir farkındalık sağlanması ve kazalarda ve meslek hastalıklarında azalma eğilimine girilmesi için Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda Genel Müdür Yardımcımız Furkan Yıldız Sivas ilinde yer alan kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve hibe faydalanıcılarını ziyaret ederek proje kapsamında gerçekleştireceğimiz saha faaliyetlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Sivas İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ile birlikte Sivas Vali Vekili Yeliz Yıldızhan’ı makamında ziyaret eden Yıldız, MİSGEP kapsamında bu ilde yürütülecek faaliyetler hakkında Vali Vekili Yıldızhan’a bilgilendirmelerde bulundu.

Valilik ziyaretinden sonra Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken’i de ziyaret eden Yıldız, madencilik sektörü başta olmak üzere çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörlere yönelik yürüttüğümüz MİSGEP Projemize destek sözleri aldı.  MİSGEP Projesi Teknik Destek Bileşeni kapsamında Sivas ili bünyesinde gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerine ilişkin Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul’a da ziyaret gerçekleştiren Genel Müdür Yardımcımız Furkan Yıldız, üniversiteler ile gerçekleştirdiğimiz iş birliklerini görüştü.

Bununla birlikte MİSGEP’in Hibe Bileşeni kapsamında finansal destek sağlanan “Okulda Eğitim, İş Yerinde Güvenlik Projesi” nin yürütücüsü Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

27 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenecek olan “İşverenler İstişare Toplantısı”na yoğun bir şekilde katılımın sağlanması hususunda paydaşlarımız azami gayret göstereceklerini ifade ettiler.

Genel Müdür Yardımcımız Furkan Yıldız’a ziyaretleri esnasında Sivas İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ile birlikte Çalışma Uzmanımız Gurur Tantoğlu refakat etti.