…
…
…
…
…
…
…
12 Ağustos 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

MİSGEP’in Saha Faaliyetlerinin Tanıtımına Yönelik Bolu İlinde Yer Alan Kamu Kurumlarını, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve Hibe Faydalanıcılarını Ziyaret Ettik


Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği alanında yapılan projeler arasında hibe desteği bileşenini de içeren ilk proje olma özelliği taşıyan MİSGEP ile 7 bölge 40 ilimizde birbirinden farklı aktivitelerle işverenlerimize, çalışanlarımıza ve iş sağlığı ve güvenliği taraflarına ulaşmayı hedefliyoruz.

Madencilik sektörü başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği alanında tüm taraflarla beraber hareket edilmesi, bu sayede ciddi bir farkındalık sağlanması amacıyla Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. MİSGEP Projesinde, KOBİ niteliğindeki işverenlere ulaşmak önemli hedefler arasında yer alıyor. Bu kapsamda 25 ilde istişare toplantıları geçekleştireceğiz.

Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya, 11.08.2021 tarihinde Bolu ilinde yer alan kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve hibe faydalanıcılarını ziyaret ederek gerçekleştireceğimiz MİSGEP’ in saha faaliyetlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Bolu ilimizdeki faaliyetler için, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın ve SGK İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan ile birlikte Bolu Valimiz Ahmet Ümit’ i ziyaret eden Yenidünya, bu ildeki MİSGEP faaliyetleri hakkında Vali Ümit’e bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca Bolu’da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş’i de ziyaret eden Yenidünya, madencilik sektörü başta olmak üzere çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörlere yönelik yürüttüğümüz MİSGEP Projemize destek sözleri aldı.  Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının yürütücüsü olduğu MİSGEP kapsamında uygulanacak olan “Deri Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi” hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Ayrıca görüşmede pandemi döneminde işletmelerimizin durumu, çalışanların aşı konusunda bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi yoluyla aşılanan çalışan sayısının artırılması hususu da yer buldu. Aynı zamanda 10’ dan fazla çalışanı bulunan ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerin İSG hizmetlerini alma şartı ile son üç yılda ölümlü veya iş görememezlikle sonuçlanan iş kazası ve meslek hastalığı yaşamadığında Bakanlığımızın teşvik unsurları dahilinde işverenlerimizin halihazırda ödediği işsizlik sigorta priminin %2’ den %1’e düşürülmesi hususunda bilgilendirme yapıldı.

Özellikle 50’ den az çalışanı olan az tehlikeli sektörde faaliyet gösteren işyeri işverenleri ile vekillerinin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendi bünyelerinde yapmak için alacakları eğitim programının aktifleşmesi, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyerlerine sağlanan teşvik ve destek mekanizmaları ile iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin geliştirilmesi adına Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz ve Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen’e bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ziyaret edilerek Genel Müdürlüğümüz ile iş sağlığı ve güvenliği alanında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 19 Ağustos 2021 tarihinde Bolu ilinde düzenlenecek olan işveren istişare toplantısına yoğun bir şekilde katılımın sağlanması hususunda ilgili paydaşlarımız azami gayreti göstereceklerini belirttiler.

Genel Müdür Yardımcımız Sedat YENİDÜNYA’ya ziyaretleri esnasında Çalışma uzmanımız Selim ÇATAKÇI refakat etti.