…
…
…
…
08 Temmuz 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantılarının Yedincisini Konya’da Gerçekleştirdik


Başta maden işyerleri olmak üzere çok tehlikeli işyerlerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik olan ve Genel Müdürlüğümüzce yürütülen "Özellikle Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP)" Konya ilimizin kamu kurumlarını, STK yöneticilerini, işverenlerini ve işyeri temsilcilerini bir araya getirdi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Genel Müdürlüğümüzce yürütülen MİSGEP kapsamında; maden işyerlerinin yanı sıra diğer sektörlerin de iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirilmesi, kamu kurumları, üniversiteler, sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ile birlikte İSG farkındalığının artırılması için Türkiye’nin 7 bölgesinde 25 ili kapsayan “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları” düzenliyoruz. İşveren ve işyeri temsilcilerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmesi amacıyla organize edilen bu toplantılardan yedincisini Konya ilimizde gerçekleştirdik.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleşen toplantıda, proje takım lideri Gökhan GÜLER’in MİSGEP proje tanıtımını yaptı. Proje tanıtımını takiben toplantının açılış konuşmasını Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya yaptı.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA konuşmasında; “İş sağlığı ve güvenliği ülkemizde 84 milyonu ilgilendiren bir alandır. Bu alanda elbette devlet düzenleyici ve denetleyici unsurlarını hayata geçirmektedir ancak unutulmamalıdır ki ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği kültürünü yerleştirebilmemiz için yasal düzenlemelerin veya denetlemelerin yanında işvereninden çalışanına, kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına tüm tarafların seferber olması gerekir. Şuanda yürütmekte olduğumuz 17.6 milyon avroluk MİSGEP projemiz; sürdürülebilir iş sağlığı ve güvenliğini tesis etmek adına özellikle maden ve inşaat gibi çok tehlikeli sınıftaki sektörlerden imalat ve tarım gibi sektörlere kadar birçok alanda işvereninden çalışanına, üniversitesinden teknik okuluna ulaşarak tarafların bilinçlendirilmesini ve İSG alanında farkındalık oluşturulmasını hedeflemiştir. Programın bundan sonraki bölümünde bu kapsamda verilecek eğitimlerin yaralı olacağına inanıyor ve tüm katılımcılara selam ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İşverenlere yönelik gerçekleşen eğitim ve bilgilendirmenin ardından soru-cevap oturumu ve anket uygulamaları ile program sona erdi.

MİSGEP’in “teknik yardım bileşeni” kapsamında Haziran- Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları’na 9 Temmuz tarihinde Antalya ilimizde devam edeceğiz.