…
09 Temmuz 2021, Cuma Ankara, Türkiye

“İşyerlerinde Aşı Uygulamalarının Değerlendirilmesi Toplantısı” Başarıyla Tamamlandı


Genel Müdürlüğümüz, Çalışma Genel Müdürlüğü ve İNTES Akademi iş birliğinde düzenlenen “İşyerlerinde Aşı Uygulamalarının Değerlendirilmesi Toplantısı” başarıyla tamamlandı.

Toplantının açılış konuşmalarını İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal KOLOĞLU, Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA ve Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER yaptılar.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA yaptığı açılış konuşmasında; “Bugün bu saatte ülkemizde birçok toplantı gerçekleştiriliyor ancak şunu söylemeliyim ki bu toplantıların en önemlisini burada birlikte yapıyoruz. Dünyada insan hayatından daha önemli bir husus yoktur. 19 aylık pandemi sürecinde 4 milyon insan hayatını kaybetmiştir. Oysa ki İSG ili ilgili gerekli hassasiyetlerin gösterilmemesi sebebiyle yılda 2 milyon 780 bin insan hayatını kaybediyor. Yani bir yılda pandemi nedeniyle kaybedilen candan daha fazlasını iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle kaybediyoruz. İş Sağlığı ve güvenliği hizmetlerini alma oranlarının yani İSG profesyonellerimizin işyerlerinde görevlendirilme oranlarının tüm sektörler açışından 30 kat arttığını, özellikle maden gibi veya bugünkü toplantımıza da konu olan inşaat gibi çok tehlikeli sektörlerde bu oranların çok daha fazla arttığını biliyoruz. Bu toplantımızda başarı sertifikası verilecek olmasını da marifetin iltifata tabi olması gerektiği hakikatini hatırlatmasından dolayı faydalı buluyor, İSG konusuna farklı alanlarda öncülük yapan İNTES’i, aşı uygulamalarının iş sağlığı ve güvenliği yönünden değerlendirilmesi konusunu gündemine aldığı için tebrik ediyorum” dedi.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder konuşmasında; “Bildiğimiz üzere pandemi süreci çalışma hayatına ciddi bir dönüşüm ve değişim getirdi. İş gücü piyasasını desteklemek, işçi ve işverenimize azami destek vermek adına devletimiz salgın sürecinde tüm imkanlarını seferber etti. Pandemi süreciyle çalışma hayatında karşılaşılan yeni sorunların bertarafında yol gösterici olduğuna inandığım bu gibi toplantıları son derece yaralı buluyor, katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Celal Koloğlu konuşmasında; “Pandemi sürecinde ortak hareket etme kültürünün önemini hep birlikte yaşayarak gördük. İNTES olarak salgın döneminde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle önemli çıktılar elde ettik. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı ile yürüttüğümüz Salgın Döneminde Yapı İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi bu faaliyetlerin en başında gelmektedir. Bu proje ile salgının başında kimsenin ne yapacağını bilemediği olağanüstü dönemde devlet, sendika ve özel sektörle omuz omuza bilgi paylaşımı ve iş birliği yaptık. Bugün Bakanlığımızla başlattığımız yeni bir proje kapsamında aşı uygulamalarını iş sağlığı ve güvenliği yönünden değerlendirmek üzere bir araya geldik. Devletimizce atılan adımlar ve sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları sayesinde diliyorum ki kısa süre içerisinde aşı olmayan vatandaşımız kalmayacaktır. Çalışanların aşı konusunda bilinçlendirilmeleri için İSG uzmanlarımız, işyeri hekimlerimiz ve insan kaynakları yöneticilerimize önemli görevler düşmektedir. Bizler İNTES olarak bu sürece her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Bu toplantının herkes için faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Açılış konuşmalarını takiben iş yerlerinden iyi uygulama örnekleri ve sertifika takdimi ile devam eden program, Yargıtay Onursal Daire Başkanı Mesut Balcı’nın aşı uygulamalarını iş sağlığı ve güvenliği yönünden değerlendirdiği konuşmasını ile devam etti. Program soru-cevap bölümü ile son buldu.