…
30 Mayıs 2022, Pazartesi Ankara, Türkiye

MİSGEP’in 5. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Paydaşların Yüksek Katılımıyla 26 Mayıs 2022 Tarihinde Gerçekleşti.


İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen MİSGEP kapsamında, altı ayda bir paydaşlar ile bir araya gelinerek istişarede bulunulan 5. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak ALPKAN’ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, AB Türkiye Delegasyonu, İŞKUR, TOBB, MEB, TÜRK-İŞ, MAPEG, HAK-İŞ, TİSK, TMD, Ulusal Ajans, TKİ, TTK, ÇASGEM, ÇSGB Rehberlik ve Teftiş Kurumu ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmalarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak ALPKAN, MİSGEP kapsamında hem Sözleşme Makamı hem de Faydalanıcı Kurum olması nedeniyle bu projenin bakanlık için çok farklı bir yere sahip olduğunu belirtti. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü uzmanlarının MİSGEP’in hedeflerine ulaşması için yaptıkları özverili çalışmalara değinen ALPKAN konuşmasını emeği geçen herkese teşekkür ederek sonlandırdı.

Konuşmasına tüm paydaşları selamlayarak başlayan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Doç. Dr. Muhittin BİLGE MİSGEP’in sadece madencilik sektörüne değil tüm sektörlere ilham verecek bir proje olduğunu belirtti. Sözlerine Genel Müdürlüğün sektör ve paydaşlarla etkileşim içerisinde yürüttükleri çalışmalara değinerek devam eden BİLGE, iş sağlığı ve güvenliğinin işyerlerinin öncelikli gündem maddelerinden biri olmasını başardıklarını söyledi.

Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanı Osman Murat ÇETİN de projenin uygulama sürecini titizlikle takip ettiklerini belirterek emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sosyal Politikalardan Sorumlu Sektör Yöneticisi Sayın Mehmet Caner Demir ise; MİSGEP’in FDRP, Hibe Programı ve Teknik Destek bileşenleri iş sağlığı ve güvenliği alanına önemli ve sürdürülebilir katkılar sağladığını görmekten son derece memnun olduklarını söyledi.  

Toplantıya, FDRP Mühendisi Hasan Emre Çatal’ ın MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı sunumu ile devam edildi. Daha sonra, MİSGEP Teknik Yardım Bileşenindeki gelişmeleri Takım Lideri Sayın Gökhan Güler ve Proje İletişim Uzmanı Alper Ömeroğlu aktardı. Toplantı, MİSGEP İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı hakkında MİSGEP Koordinatörü ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hande Seray Tuncay’ın aktardığı bilgiler ile devam etti. Yönlendirme Komitesi üyelerinin görüşlerinin alınması ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak ALPKAN’ın katılımcılara teşekkür etmesi ile toplantı sona erdi.