…
…
…
…
12 Eylül 2019, Perşembe Ankara, Türkiye

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN İŞ GÜVENLİĞİ YARIŞMASI


İş güvenliği kurallarının benimsenmesi üzerine OYAK Renault çalışanlarının ilk ve ortaokulda öğrenim gören çocukları arasında resim yarışması düzenlendi.

İŞKUR ve İSGÜM’ ün desteği ile bu yıl 11. si düzenlenen OYAK Renault ve İŞKUR çalışanlarının ilk ve ortaokulda öğrenim gören çocuklarına yönelik Afiş Yarışmasının ödül töreni Bursa OYAK Renault Fabrikası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene  İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat YENİDÜNYA, OYAK Renault Genel Müdürü Antonie AOUN, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat DEMİR , Bursa İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren TÜRKMEN, İSGÜM Bursa Bölge Laboratuar Müdürü Filiz İLHAN,  OYAK Renault Bursa fabrikası çalışanları, çocuklar ve  davetliler katıldı.

Genel müdürlük olarak, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün gelişmesine katkı sağlayacak proje ve çalışmalara destek verdiklerini belirten İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat YENİDÜNYA, ” Çocuklarımıza yönelik düzenlenen bu etkinlikler ile gelecekte daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma hayatına kavuşacağımıza ilişkin inancım artmaktadır” dedi.

YENİDÜNYA, Bursa başta olmak üzere ülkemizin ekonomisine ve istihdamına önemli katkıları olan Oyak Renault Fabrikası yönetimi ve çalışanlarına 11 incisini düzenlemiş oldukları bu etkinlik için teşekkür ederek, “İş sağlığı ve güvenliği alanındaki iyi uygulamalarınız ile ülkemize değer katmaktasınız. İş sağlığı ve güvenliği kültürü ve diğer konularda çocuklarımızın bizlere öğretecek çok şeyi olduğuna inanıyorum. Bizlerde sağlıklı yaşam ve güvenli davranış konusunda davranışlarımız ile çocuklarımıza örnek olabilmek için daha çok çabalamalıyız. Tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Açılışta konuşan OYAK Renault Genel Müdürü Antoine AOUN, "İş sağlığı ve iş güvenliği, OYAK Renault için çok önemlidir. Afişleri tek tek gezdim. Gördüm ki bu işin profesyonelleri de afişlerdeki konuları anlayabilecek ve işleyebilecek güçteler. Önümüzdeki yıl, OYAK Reno otomobil üreticisi olarak Türkiye'deki 7'inci yılımızı kutlayacağız. Göreve başladıktan kısa süre sonra 'sıfır kaza sıfır hata' çalışmamızla OYAK Reno için iş sağlığı ve güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduk. 7 bin kişi olan çalışanlarımız, işlerine her gün gelirken sağlık ve bütünlük içerisinde işlerini gerçekleştirmek durumundalar. İş sağlığı ve güvenliği herkesi ilgilendiren görevlerden biridir. Çocuklarımızın yaptığı bu resimlerden çok öğreneceğimiz var" dedi.

Programın sonunda dereceye giren  çocuklara  ödülleri ve sertifikaları takdim edildi.