…
07 Ekim 2021, Perşembe ANKARA

İşgücü Göçü Alanında Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü’nün Politika Yapma Kapasitesinin Artırılması İçin Teknik Yardım Projesi 1. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi.


Genel Müdürlüğümüzün faydalanıcı ve Bakanlığımız AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu, uluslararası işgücü göçü alanında Genel Müdürlüğümüzün politika yapma kapasitesini arttırmak amacıyla personel eğitimleri, bilimsel ve teknik araştırmalar, farkındalık arttırma ve eşgüdüm toplantıları gibi faaliyetlerden oluşan “İşgücü Göçü Alanında Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünün Politika Yapma Kapasitesinin Artırılması için Teknik Yardım Projesi” kapsamında 1. Yönlendirme Komitesi Toplantısı (1st Steering Committee Meeting) 5 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Genel Müdürlüğümüz temsilcilerinin yanı sıra Bakanlığımız AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı yetkilisi, AB Türkiye Delegasyonu ve paydaş kamu kurumları katılım sağlamıştır.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan Genel Müdürlüğümüz Uluslararası İşgücü Politikaları Daire Başkanı Sayın Ebru Öztüm TÜMER, projenin uluslararası işgücü politikası oluşturma ve uygulama süreçlerinin geliştirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz ile birlikte ilgili kamu kurumlarının kapasitelerini geliştirmeyi amaçladığını ve işbirliği içinde hareket edilmesinin önemli görüldüğünü ifade etmiştir.

Açılış konuşmalarının ardından, teknik yardım ekibi ve Genel Müdürlüğümüz tarafından teknik süreçlere ilişkin bilgilendirme yapılmış ve katılımcıların görüşleri alınmıştır.