16 Kasım 2023, Perşembe
ANKARA

GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN İSTATİSTİKLERİNE TÜİK’TEN “KALİTE BELGESİ” VERİLDİ


Ülkemizde resmi istatistiklerin üretimi sırasında kullanılacak istatistiksel kavramların, tanımların, yöntemlerin ve sınıflamaların, ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunun belirlenmesi;

kurum ve kuruluşlara verilen resmi istatistik görevlerinin yerine getirilmesinin izlenmesi, kurumlar tarafından üretilen resmi istatistiklerin standartlara göre kalite kontrolünün gerçekleştirilmesi görevlerini yürüten Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Genel Müdürlüğümüzce yayımlanan çalışma izni istatistiklerine “Kalite Belgesi” verildi.

TÜİK tarafından belirlenen 10 kalite ilkesi ve bu ilkeler altında 16 standart ve 41 göstergeye göre yapılan değerlendirme neticesinde söz konusu ilke ve standartlara uyan istatistiklere Kalite Belgesi verilmektedir.

Bu kapsamda, Resmi İstatistik Programı çerçevesinde Genel Müdürlüğümüzce her yıl düzenli olarak hazırlanan “Çalışma İzin İstatistikleri” yayını için yapılan Kalite Belgesi başvurusu 15 Kasım 2023 tarihinde TÜİK tarafından düzenlenen 17. İstatistik Konseyi toplantısında uygun bulunarak onaylandı. Söz konusu “Kalite Belgesi”ni Genel Müdürlüğümüz adına Genel Müdür Yardımcısı Metehan ÖZCAN ile Çalışma Uzmanı Fikret DUMAN teslim aldı.