26 Mart 2024, Salı
ANKARA

Genel Müdürlüğümüzün Politika Yapma Kapasitesinin Artırılması İçin Teknik Yardım Projesinin Kapanış Konferansı Gerçekleştirildi


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı olduğu ve 36 ay süren “İşgücü Göçü Alanında Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünün Politika Yapma Kapasitesinin Artırılması İçin Teknik Yardım Projesi”nin (Migration4Work) Kapanış Konferansı, 26 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Konferansın açılış konuşmaları, sırasıyla Genel Müdürlüğümüz Uluslararası İşgücü Politikaları ve Araştırmaları Daire Başkan V. Sayın Mahmut KARAAHMETOĞLU, Bakanlığımız Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı V. Sayın Ersoy GÜNAY, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu adına İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Sayın Laurent GUIRKINGER ile Uluslararası İşgücü Genel Müdür Yardımcısı Sayın Metehan ÖZCAN tarafından yapılmış, proje çıktılarına ve elde edilen kazanımlara ortak vurgu yapılmıştır.
Açılış konuşmalarının ardından proje takım lideri Sayın Anna KRASTEVA ile proje eğitim uzmanı Sayın Mihaela MATEI tarafından proje çıktılarına ilişkin sunumlar yapılmıştır. Konferansın son oturumunda ise Genel Müdürlüğümüz Avrupa Birliği Uzmanı ve Operasyon Koordinasyon Birimi Koordinatörü Sayın Aydın ERDOĞAN tarafından Genel Müdürlüğümüzün projeden edindiği deneyimlere ilişkin sunum gerçekleştirilmiştir. Konferans, kapanış notlarının ve katılımcılar ile istişarelerin ardından iftar yemeği ile son bulmuştur.