…
28 Nisan 2021, Çarşamba ankara

“Yapı Sektöründe Yüksekte Çalışma Kaynaklı İş Kazaları ve Çözüm Önerileri” Konulu Etkinliğimizi Gerçekleştirdik


28 Nisan 2021 Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında tüm sektör taraflarının katılımı ile çevrimiçi olarak düzenlenen "Yapı Sektöründe Yüksekte Çalışma Kaynaklı İş Kazaları ve Çözüm Önerileri" etkinliği başarıyla tamamlanmıştır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sn. Cafer UZUNKAYA, Yol-İş Genel Başkanı Sn. Ramazan AĞAR ve İNTES Genel Sekreteri Sn. Necati ERSOY'un açılış konuşmaları ile başlayan seminer İSG Genel Müdür Yardımcısı Sn. Furkan Yıldız moderatörlüğünde gerçekleştirilen Yapı sektöründe gerçekleşen iş kazalari ve yüksekte güvenli çalışma temalı program ile devam etmiştir.

İntes Genel Sekreteri Necati ERSOY; devlet ,işçi ve işveren ile birlikte atılan adımlarla iş sağlığı ve güvenliği alanında büyük bi dönüşümün yaşandığını, iş sağlığı ve güvenliğinin artık bir maliyet unsuru değil sistemin parçası olarak görülmeye başlandığını iletti.

Yol-İş Genel Başkanı Ramazan AĞIR ; yapılan çalışmalarda iş kazalarının yaklaşık %98‘inin önlenebilir olduğunu ve iş kazalarının önlenmesinde sendikal örgütlenmenin büyük önem arz ettiğini vurguladı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sn. Cafer UZUNKAYA; iş sağlığı güvenliği kültürünün ve ikliminin oluşması için bu etkinliklerin devamlığının sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Çeşitli sektörlerde yapılan işlerde yaşanan teknolojik gelişmeler , iş sağlığı ve güvenliğinde bilgi birikiminin ve iyi uygulamaların paylaşılması ihtiyacını kaçınılmaz kıldığını ve proaktif yaklaşımın önemini ifade etti.

Programda her biri alanında uzman konuşmacılar tarafından 'Yuksekten düşme kazalarının analizi', 'Yüksekte çalışmaların planlanması ve iyi uygulamalar', 'Yüksekten düşmeler ve sağlık durumu arasındaki ilişkiler', ' Yüksekte çalışma odaklı teftiş faaliyetleri', 'Kalıp işlerinde yüksekte güvenli çalışma', 'Türkiye'de verilen yüksekte çalışma egitimleri', ' Yüksekte çalışma eğitimlerinde uluslararası uygulamalar' konu başlıklarında çeşitli sunumlar gerçekleştirilmiştir.

Katılımcıların görüş, öneri ve düşüncelerinin alınabilmesi amacıyla hazırlanan görüş formunun taraflar ile paylaşıldığı etkinliğin son bölümünde katılımcılardan gelen sorular konuşmacılara yöneltilmiş ve soru cevap bölümünün ardından Genel Müdürümüz Sn. Cafer UZUNKAYA'nın kapanış konuşmasıyla program tamamlanmıştır.