…
29 Nisan 2021, Perşembe Çankaya, Ankara-Türkiye

“Kimya Sektöründe Acil Eylem İçin Yenilikçi Bir Adım: Acil Müdahale Yazılımı” Projesi açılışını gerçekleştirdik


Kocaeli-Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GEBKİM)’nin “Kimya Sektöründe Acil Eylem İçin Yenilikçi Bir Adım: Acil Müdahale Yazılımı” Projesi açılışını gerçekleştirdik.

Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında Kocaeli-Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GEBKİM) tarafından yürütülen “Kimya Sektöründe Acil Eylem İçin Yenilikçi Bir Adım: Acil Müdahale Yazılımı Projesinin”nin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmalarını; Genel Müdür Yardımcımız Sedat YENİDÜNYA, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan KARA, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin KOÇAN ve GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim ARACI yaptılar.

Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya; ekonomi, istihdam, ihracat ve ülke kalkınması için çok önemli olan kimya sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanında da ayrı bir önemi olduğunu, gerçekleştirilecek projenin bu alana önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan KARA, itfaiye teşkilatı olarak işbirliğine hazır olduklarını, proje sonunda hazırlanacak acil müdahale yazılımıyla bilgi altyapısı oluşacağını ve olaya müdahale öncesinde kendilerine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin KOÇAN, projenin yürütümünde GEBKİM yönetimiyle her türlü iş birliğine hazır olduklarını, çalışanlara verilecek acil müdahale eğitimlerine kurum olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim ARACI ise konuşmasında, amaçlarının bu proje ile kimya sanayinde acil müdahale plan ve yöntemlerini, güvenlik kültürünü, acil durum yazılım ve müdahale kapasitelerini geliştirmek olduğunu belirti. Projenin hedeflerine ulaşması ve başarıyla sonuçlanması amacıyla geniş bir yelpazede işbirlikleri gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

Genel hedefi iş sağlığı ve güvenliği koşullarını iyileştirmek, acil durumlara hazırlıklı olmak ve GEBKİM Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Türkiye'de kimya sektörüne model olmak için tutarlı ve kapsamlı stratejilerin uygulanması olan “Kimya Sektöründe Acil Eylem İçin Yenilikçi Bir Adım: Acil Müdahale Yazılımı Projesi”nin hedefine ulaştırabilmesi için azami gayret gösterilmesi ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması temennileriyle açılış toplantısı sonlandı.