…
…
05 Nisan 2021, Pazartesi Ankara, Türkiye

GÜVENLİ İNŞAAT İÇİN GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ


Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında, Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından yürütülen “Güvenli İnşaat İçin Bilinçli Kadro Projesi”nin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmalarını, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Nurettin Yamankaradeniz yaptı.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya konuşmasında, hibe desteği için 400’e yakın başvuru geldiğini ve bu başvurular arasından 9 üniversitenin projesine destek sağlandığını belirterek, Uludağ Üniversitesi’ni bu bağlamda tebrik etti. Ekonomi, istihdam ve ülke kalkınması için çok önemli olan inşaat sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanında da önemli olduğunu ifade eden Uzunkaya, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile beraber iş sağlığı ve güvenliği profesyoneli istihdamındaki artışla ölümlü iş kazalarındaki dikkat çekici azalmaya rağmen hâlâ kat edilmesi gereken önemli bir mesafe bulunduğunu dile getirdi. İş sağlığı ve güvenliğinde asıl olanın proaktif yaklaşım olduğunu belirten Uzunkaya, projenin sadece Bursa’ya değil tüm Türkiye’ye katkı sağlayacağına olan inancını ifade etti.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da yaptığı açılış konuşmasında, inşa edilecek eğitim merkeziyle, başta inşaat olmak üzere diğer sektörlere de eğitim verileceğini ve projenin yöneticisinden mühendisine ve çalışanına kadar daha bilinçli bir iş dünyasının oluşumuna katkı sağlayacağını belirtti. Proje ile birlikte bir dijital eğitim merkezi oluşturularak üniversite ve sanayi iş birliği ile Bursa ili nezdinde iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalığın daha da artırılması temennisinde bulundu. Yapılan kapanış ve değerlendirme konuşmaları ile program sona erdi.