…
…
04 Nisan 2021, Pazar Ankara, Türkiye

TSE ile Birlikte Yürütülecek Çalışmalarla “Kamuda İSG Standardizasyonu” Sağlanacak


Kamu kurum ve kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmasını güçlendirmek, Kamu İSG Ailesi’ni ve Kamu İSG Platformu’nu oluşturmak üzere kamu kurumlarının İSG çalışmalarından sorumlu birimleri ile gerçekleştirdiğimiz Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantılarına hız kesmeden devam ediyoruz.

Bu kapsamda, Genel Müdürlüğümüz ve Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) katılımı ile kamu istişare toplantılarının 30’uncusunu gerçekleştirdik.

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması amacıyla belirlenen modellemenin ve İSG faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için Genel Müdürlüğümüzün önerilerinin aktarıldığı toplantıda, İSG ile ilgili mevzuat yükümlülüklerini, İSG’nin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri ve İSG ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik.

Yurt genelinde 3000’in üzerinde çalışanı ve 60’ın üzerinde işyeri bulunan TSE’nin standartlar konusundaki tecrübesini iş sağlığı ve güvenliğinde de kullanarak İSG konusunda yüksek standartlarda bir kurum olma gayretini memnuniyetle öğrendik. Pek çok saha çalışması ve sahada denetim yapmaya yetkin ciddi personel kapasitesi olan TSE’nin bu kabiliyetini kurum içi İSG faaliyetlerine yansıtma çabasında olduklarını da gördük.

Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Stratejisinin oluşturulmasında önemli bir gelişme olan toplantımız, istişarelerin devam etmesi ve iş birliğinin geliştirilmesi noktasında görüş birliği içerisinde tamamlandı.