…
…
…
…
…
…
…
…
09 Haziran 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

İstanbul ve Kocaeli İllerinde Bir Dizi Temasta Bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA; “Güçlü İletişim Güvenli İşyeri” Ödüllerini Takdim Etti


Bakanlığımız tarafından 1987 yılından itibaren her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’ etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu yıl 4-6 Mayıs 2021 tarihinde ‘Pandemi Sürecinde İSG’de Etkin İşbirliği’ temasıyla 35.İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Etkinliği çevrimiçi ortamda gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikler kapsamında yürütülen faaliyetlerden “Güçlü İletişim Güvenli İşyeri” temalı İyi  Uygulama Yarışması sonuçlandırılarak ödüller sahiplerini buldu. Belirlenen kategorilerden “Yenilikçi Çalışma Ödülü” nü TOYOTETSU  Otomotiv  Parçaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. almaya hak kazanmıştır.

İş sağlığı ve güvenliği farkındalığının arttırılması için iş yerlerine yaptığımız ziyaretler kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA TOYOTETSU  Otomotiv  Parçaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi ziyaret ederek ödülü Şirket Başkanı Masahiro NOMURA'ya takdim etti.

Dünya çapında 23 farklı lokasyonda fabrikası bulunan TOYOTETSU Otomotiv Parçaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Türkiye’de Kocaeli ilinde 2001 yılından itibaren 1240 çalışanı ile üretim gerçekleştirmektedir.

İş sağlığı ve güvenliği kültürünün ülke çapında yaygınlaştırılması, geliştirilmesi amacı ile artarak devam eden saha çalışmalarımız, farkındalık faaliyetlerimiz ve önleyici yaklaşıma dayalı mevzuat düzenlemelerimiz ile her bir çalışanın iş kazaları ve meslek hastalığının yaşanmadığı çalışma ortamlarında iş hayatlarını sürdürmesi en önemli önceliğimizdir.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA ödül takdimi esnasında çalışma hayatının en öncelikli konuları arasında yer alan iş sağlığı ve güvenliği alanında yapılacak seferberlik ve işbirliklerin önemine değinerek 83 milyonun katkısıyla bu konudaki başarının elde edilebileceğine vurgu yaptı. İSG profesyonellerinin işverenlerin yol gösterici danışmanları olarak bu alanda hizmet verdiği ve birlikte üstlendiğimiz bu önemli alanın devletin, çalışanların ve işverenlerin işbirliğine ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. TOYOTETSU Otomotiv  Parçaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi çalışan, İSG profesyonelleri ve işverenin işbirliği ile yürüttükleri çalışma ile almaya hak kazandıkları "Yenilikçi Çalışma Ödülü"nden dolayı tebrik etti.

TOYOTETSU Türkiye Şirket Başkanı Masahiro NOMURA ödül töreninde tüm şirket çalışanları ve yöneticileri adına bu ödülü almış olduklarından dolayı duyduğu memnuniyeti ve çalışanları ile birlikte güvenli çalışma ortamı oluşturmaya devam edeceklerini dile getirdi.