…
24 Mart 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

“Güvenli İskele Güvenli Yaşam” Projesinin Açılış Toplantısını Gerçekleştirdik.


MİSGEP İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Bileşeni kapsamında yürüttüğümüz ve İskele Kalıp Sanayicileri Derneği’nin uygulayıcı sıfatını üstlendiği “Güvenli İskele Güvenli Yaşam” projesinin açılış toplantısını gerçekleştirdik.

Sektörün birçok paydaşının katılım sağladığı toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Yardımcımız Sn. Furkan YILDIZ; iş sağlığı ve güvenliği şartlarının istenilen seviyeye gelebilmesi için işçi-işveren temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve ilgili tüm tarafların konuya karşı hassasiyet gösterip iş sağlığı ve güvenliğini sahiplenmesi ile mümkün olabileceğini söyledi.

Toplantıya katılan; AB Türkiye Delegasyonu Sosyal Politikalardan Sorumlu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner DEMİR, İskele Kalıp Sanayicileri Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay TÜFEKÇİ, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen ERKAL, İstanbul Müteahhitler Birliği (İNDER) Genel Sekreteri Kubilay SALİHVATANDAŞ ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) adına Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) Genel Sekreteri Sn. Erhan ARSLAN ve projenin inşaat sektörü açısından olumlu sonuçlar doğuracağına dair beklenti ve düşüncelerini dile getirdiler.

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet TÜRER konuşmasında, iskele ve kalıp konusunda gerçekleştirilen faaliyetlere yer verdi. Risk Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilal KINLI ise projenin iş sağlığı ve güvenli yönünden faydalı olacağına dair inancını ifade etti.

Yüksekten düşme sonucu meydana gelen kazalarda son derece önemli yeri olan iskele ekipmanları hakkında yürütülecek projenin açılış toplantısı, iş birliklerinin daha da artırılarak devam edeceği temennileriyle tamamlandı.