…
…
…
…
…
04 Ağustos 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Kütahya İlinde Başta Vali Yardımcımız Olmak Üzere MİSGEP’ in Saha Faaliyetlerine Yönelik Ziyaretlerde Bulunduk


Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan projeler arasında hibe desteği bileşenini de içeren ilk proje olma özelliğini de taşıyan MİSGEP kapsamında, 7 bölgemizden 40 ilimizde birbirinden farklı aktivitelerle işverenlerimize, binlerce çalışanımıza ve iş sağlığı ve güvenliği taraflarına ulaşmayı hedefliyoruz.

Madencilik sektörü başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği alanında tüm taraflarla beraber hareket edilmesi, bu sayede ciddi bir farkındalık sağlanması ve kazalarda ve meslek hastalıklarında azalma eğilimine girilmesi için Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

MİSGEP Projesinde, KOBİ niteliğindeki işverenlere ulaşmak önemli hedefler arasında yer alıyor. Bu kapsamda 25 ilde istişare toplantıları geçekleştireceğiz.

Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin KURT, Kütahya ilinde yer alan kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve hibe faydalanıcılarını ziyaret ederek illerimizde gerçekleştireceğimiz MİSGEP’ in saha faaliyetlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Kütahya ilimizdeki faaliyetler için, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Kamil UÇAN ve SGK İl Müdürü İsmail SAYAR ile birlikte Vali Yardımcımız Sayın Aydın BÖRÜ’ yü, ziyaret eden Kurt bu illerdeki MİSGEP faaliyetleri hakkında Vali Yardımcımıza bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca Kütahya’ da Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret eden Kurt, madencilik sektörü başta olmak üzere çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörlere yönelik yürüttüğümüz MİSGEP Projemize destek sözleri aldı.

Özellikle 50 den az çalışanı olan az tehlikeli sektörde faaliyet gösteren işyeri işverenleri ile vekillerinin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendi bünyelerinde yapmak için alacakları eğitim programının aktifleşmesi adına Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Yiğit, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kazım Uysal ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Vural Kavuncu ziyaret edilerek işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin KURT’ a ziyaretleri esnasında Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Uğur AYDEMİR refakat etti.