…
…
…
…
…
06 Ağustos 2021, Cuma Ankara, Türkiye

Afyonkarahisar İlimizde MİSGEP’ in Saha Faaliyetlerine Yönelik Ziyaretler Gerçekleştirdik.


Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan projeler arasında hibe desteği bileşenini de içeren ilk proje olma özelliğini de taşıyan MİSGEP kapsamında, 7 bölgemizden 40 ilimizde birbirinden farklı aktivitelerle işverenlerimize, binlerce çalışanımıza ve iş sağlığı ve güvenliği taraflarına ulaşmayı hedefliyoruz.

Madencilik sektörü başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği alanında tüm taraflarla beraber hareket edilmesi, bu sayede ciddi bir farkındalık sağlanması ve kazalarda ve meslek hastalıklarında azalma eğilimine girilmesi için Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

MİSGEP Projesinde, KOBİ niteliğindeki işverenlere ulaşmak önemli hedefler arasında yer alıyor. Bu kapsamda 25 ilde istişare toplantıları geçekleştireceğiz.

Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin KURT, 05.08.2021 tarihinde Afyonkarahisar ilinde yer alan kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve hibe faydalanıcılarını ziyaret ederek gerçekleştireceğimiz MİSGEP’ in saha faaliyetlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Afyonkarahisar ilimizdeki faaliyetler için, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya ve SGK İl Müdürü Samet Fidan ile birlikte Vali Yardımcımız Mehmet Keklik’ i ziyaret eden Kurt, bu ildeki MİSGEP faaliyetleri hakkında Vali Yardımcısı Keklik’e bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca Afyonkarahisar’ da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’ i de ziyaret eden Kurt, madencilik sektörü başta olmak üzere çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörlere yönelik yürüttüğümüz MİSGEP Projemize destek sözleri aldı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının yürütücüsü olduğu MİSGEP kapsamında uygulanacak olan “Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi” hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Ayrıca görüşmede pandemi döneminde işletmelerimizin durumu, çalışanların aşı konusunda bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi yoluyla aşılanan çalışan sayısının artırılması hususu da yer buldu. Aynı zamanda 10’ dan fazla çalışanı bulunan ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerin İSG hizmetlerini alma şartı ile son üç yılda ölümlü veya iş görememezlikle sonuçlanan iş kazası ve meslek hastalığı yaşamadığında Bakanlığımızın teşvik unsurları dahilinde işverenlerimizin halihazırda ödediği işsizlik sigorta priminin %2’ den %1’e düşürülmesi hususunda bilgilendirme yapıldı.

Özellikle 50’ den az çalışanı olan az tehlikeli sektörde faaliyet gösteren işyeri işverenleri ile vekillerinin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendi bünyelerinde yapmak için alacakları eğitim programının aktifleşmesi adına Esnaf Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Atilla Kocabaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Yılmaz Yalçın ve TÜMMER (Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ziyaret edilerek işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Eylül ayında düzenlenecek olan işveren istişare toplantısına yoğun bir şekilde katılımın sağlanması hususunda ilgili paydaşlarımız azami gayreti göstereceklerini belirttiler.

Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin KURT’ a ziyaretleri esnasında Çalışma uzmanımız Uğur AYDEMİR refakat etti.