…
…
03 Aralık 2021, Cuma Çankaya, Ankara - Türkiye

MİSGEP Faydalanıcısı Yeraltı Maden İşverenleri ile İstişare Toplantısı


4 Aralık Dünya Madenciler Günü öncesi değerli faydalanıcılarımızın Madenciler Günü’nü kutlamak, sektöre ilişkin gelişmeleri güncel olarak takip etmek ve proje ilerlemelerimizi işverenlerimiz ile değerlendirmek maksadıyla MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı’nın faydalanıcısı olan yeraltı maden işverenleri ile bir araya geldik.

İlk çeyreğini geride bıraktığımız projemiz kapsamında yeraltı maden işverenlerinin temsilcileri ile programın gidişatını değerlendirdiğimiz bu ilk toplantımızın açılış konuşmasını Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya yaptı.

Cafer Uzunkaya konuşmasına 4 Aralık Dünya Madenciler gününü kutlayarak başladı. Madencilik sektörünün birçok riski bünyesinde barındırdığına değinen Uzunkaya sözlerine şöyle devam etti: “Projemizin bu bileşeninin maksadına erişebilmesi adına maden işyerlerimiz için finansal destek sağlıyoruz. Ancak sadece Proje bazında değil, Proje sonrasında da sizlerle çalışma hayatında İSG anlamında sorunların çözümü için birlikteliğimiz her daim devam edecektir. Bu projede görev alanların, işverenlerin, İSG profesyonellerinin ve çalışanların ortaklaşa göstereceği çabalarla ancak en iyiye varabiliriz. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’muzun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana maden işyerlerimizin sayısında %112 artış olduğunu, sektördeki çalışan sayısında ise %168’lik artış olduğunu ancak maden kaynaklı ölümlü iş kazalarının da %43 azaldığını biliyoruz. Bu süreçte bizlerin en önemli destekçileri İSG profesyonelleridir.” İSG profesyonellerinin görevlendirilmesi için verilen desteklerin yanında eğitimler için verilen desteğe de değinen Uzunkaya, işyerlerinde uygulanacak İSG Yönetim Sistemi de önemli çıktılarımızdan olacaktır dedi. İşveren ve işveren vekillerinden, bu süreci yöneten arkadaşlarımızla saha ziyaretlerinde ciddi bir iş birliği içerisinde gayret göstermelerini isteyen Uzunkaya, işverenlere bu konudaki ilgi ve hassasiyetleri için teşekkür etti.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın konuşmalarının ardından MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı Takım Lideri Mustafa Aydın, işletmelerde yapılan teknik çalışmalara ilişkin detaylı bilgiler verdi.

Programın devamında Proje kapsamında verilen hizmetler ile faydalanıcılarımızın beklentilerinin ne ölçüde karşılandığı ve ihtiyaç duyulan diğer destek konuları hakkında görüş bildirme maksadıyla işverenler söz aldılar.

Yeraltı maden işyerlerimize son derece önemli destekler veren Özellikle Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP), 17.6 milyon Avro bütçesi ile bu alanda Avrupa Birliği’nce fonlanan en yüksek bütçeli Projedir. Proje başlangıcında 70 olarak belirlenen faydalanıcı işyeri sayısı daha fazla işverenin ve çalışanın bu imkânlardan yararlanması için 80’e çıkarılmıştır. Proje kapsamında 3.000 çalışanın tahlisiye eğitimine finansal destekte bulunulacak, 15 faydalanıcı işyerimize TS 13741 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’nin kurulması için destek verilecektir. Projemizin başladığı Nisan ayından bugüne 6 ayda 80 işyerimize İSG Profesyoneli görevlendirmelerine karşılık olarak yaklaşık 5,3 Milyon Türk Lirası destek sağlanmıştır.

Faydalanıcı maden işyerlerinin temsilcilerinin yanı sıra Genel Müdürlük personelinin de katıldığı toplantıya yoğun ilgi gösterildi. 24 ay boyunca sürecek Finansal Destek ve Rehberlik Programı’ndan işyerlerinin en iyi şekilde istifade etmeleri temennisi ile toplantı sona erdi.