…
15 Haziran 2021, Salı Ankara, Türkiye

Düzce Üniversitesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi “Sondaj İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi” ni Hayata Geçiriyor


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu, toplam 17,6 Milyon Avro bütçeli “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP)” hibe bileşeni kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan ve Düzce Üniversitesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından yürütülen “Sondaj İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi”nin açılış toplantısını gerçekleştirdik.

Toplantının açılış konuşmaları Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Daire Başkanı Haşim Ağrılı, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Kara ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. İsmail Ekmekçi tarafından yapıldı.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, hibe desteği için 400 civarında proje başvurusu alındığını ve bu başvurular arasından 9 üniversitenin projesinin hibe desteği almaya hak kazandığını belirterek, gösterdikleri başarı için Düzce Üniversitesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesini tebrik etti. Ekonomi, istihdam ve ülke kalkınmasında önemli yer tutan madencilik sektörü bağlamında, yeraltı kaynaklarının araştırılması, üretimi ve işletilmesi için ilk adım olan sondaj faaliyetlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin önemini vurguladı. Ayrıca, MTA ve alt yüklenicilerinde görev yapan 500 sondaj çalışanına güvenli çalışma konusunda eğitim verilmesine ve bu çalışanların ailelerinin (2000 kişi) iş sağlığı ve güvenliği farkındalığının artırılmasına yönelik proje hedeflerini isabetli bulduğunu belirtti.

Toplantı, Düzce Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Yaşar Şen’in, MTA Marmara Bölge Müdürlüğü Sondaj Hafriyat Baş Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Ş.Göktürk Özmenek’in ve İş Güvenliği Uzmanı Şebnem Tonka’nın proje sunumlarıyla devam etti.

“Sondaj İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi”nin hedefine ulaştırabilmesi için azami gayret gösterilmesi ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması temennileriyle açılış toplantısı sonlandı.