…
…
…
…
29 Haziran 2021, Salı Ankara, Türkiye

Denizli, Çalışma Hayatının Tüm Aktörleriyle Maden Sektörü İstişare Toplantısında Buluştu


Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüzce yürütülen "Özellikle Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP)" Teknik Yardım Bileşeni kapsamında işverenlerimiz, ve sivil toplum örgütleri ile Maden Sektörü İstişare Toplantılarının dördüncüsünü bugün Denizli’de gerçekleştirdik.

Pandemi tedbirlerine riayet edilerek yüz yüze gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin KURT yaptı.

Kamu kurum ve kuruluşları özel sektör temsilcileri ve Denizli’de faaliyet gösteren maden sektörü işyeri temsilcileri toplantıda hazır bulundu.

Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin KURT ise konuşmasında, Özellikle Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) ile toplantılar gerçekleştirerek iş sağlığı ve güvenliğini Denizli ilimizin tüm dinamikleri ile istişare ettiğimizi aktardı. Projenin sadece madencilik sektörüyle yetinmediğini, bütün sektörlere dokunan, istihdama ve ülke ekonomisine katkı sağlayan kapsayıcı bir yapısının olduğunu ifade eden Kurt, bugün gerçekleştirilen bu toplantının iş sağlığı ve güvenliğine yönelik katkısının son derece önemli olduğunu ifade etti.

MİSGEP Projemizin; 17,6 milyon Avro’luk bütçesiyle teknik destek, finansal destek ve rehberlik ve hibe programı olmak üzere üç bileşenden oluşmakta olduğunu aktaran Kurt, bu derece kapsamlı ve büyük bütçesi ile çalışma hayatının tüm aktörlerine etkin bir destek sağladığımızı belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından proje takım lideri Gökhan GÜLER ve proje uzmanlarından Dr. Hacer KAYHAN işveren ve işyeri temsilcilerine; iş kazaları ve meslek hastalıkları, tazminatlar, madencilik sektöründe dünya örnekleri, MİSGEP’de dâhil olabilecekleri aktiviteler: tiyatro provalarından kısa video gösterimi, finansal destek ve rehberlik bileşeni hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi.

MİSGEP “İşveren İstişare Toplantılarının Denizli Buluşması” faaliyetlerinin hedefine ulaştırılabilmesi için azami gayret gösterilmesi ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması temennileri ve işyeri temsilcilerinin görüşleri ile toplantı sona erdi.