…
…
…
…
…
27 Nisan 2023, Perşembe Çankaya, Ankara - Türkiye

IV. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi Gerçekleştirildi


İSG ve DİJİTALLEŞME ana teması ile düzenlenen “IV. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi” 27-28 Nisan 2023 tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi ev sahipliğinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen IV. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Doç. Dr. Muhittin BİLGE, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet ERDÖL ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Genel Sekreter Yrd. Dr. M. Fatih ERTAŞ’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Genel Müdürümüz Doç. Dr. Muhittin BİLGE açılış konuşmasında iş sağlığı ve güvenliğinin hayatın her alanında önemli olduğunu vurgulayarak iş sağlığı ve güvenliği kültürüne sahip bireyler olarak yetişmenin, hem kendi sağlık ve güvenliğine, hem de çalışma hayatında görev gereği alınacak kararlarda, diğer çalışanların sağlık ve güvenliklerini korumak adına oldukça önemli olduğunu belirtti.

Geleceğin İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyoneli adaylarına yönelik yapılan kongre ile adaylar tarafından bilgi, düşünce ve beklentileri paylaşıldı. Alanında uzman bilim insanlarının, alan yetkililerinin pratikte karşılaştıkları zorluklar aktarılarak ve çözüm yolları üzerinde duruldu.

Programda Genel Müdürlüğümüz Çalışma Uzmanı Mustafa TÜLÜ tarafından “İSG’de Digital Uygulamalar” konulu sunum gerçekleştirildi.

İSG ve DİJİTALLEŞME ana teması kapsamında Acil Durum Yönetimi, Ergonomi, Mevzuat, Kişisel Koruyucu Donanım, Yönetim Sistemleri, Kalite, İklim Değişikliği, Tehlikeli madde ve Atık Yönetimi, İletişim, Risk Analizi ve Diğer İş Sağlığı ve Güvenliği konularında sunumlar gerçekleştirildi. Genel değerlendirme yapılarak kapanış yapıldı.