…
…
…
22 Ekim 2019, Salı Ankara, Türkiye

“ÜNİVERSİTELERDEKİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAM MÜFREDATININ İYİLEŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI”


“Üniversitelerdeki İş Sağlığı ve Güvenliği Program Müfredatının İyileştirilmesi Çalıştayı” 21-23 Ekim 2019 tarihlerinde ÇASGEM’de gerçekleştiriliyor. Söz konusu çalıştay çoğunluğu üniversitelerdeki İSG programlarında görev yapan akademisyenler olmak üzere ilgili tarafların yoğun ilgisi ile başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan Sedat YENİDÜNYA “Genel Müdürlüğümüz çalışma hayatının, tüm çalışanlarımız için sağlıklı ve güvenli olması adına çalışmaktadır. Mevzuatımızda işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütümünde işverenlere danışmanlık yapmakla sorumlu olarak tanımlanan İSG profesyonellerinden en aktif işin yürütümünü gerçekleştiren kişi iş güvenliği uzmanlarıdır. İş güvenliği uzmanları iş sağlığı ve güvenliği alanında bilgi birikimi en fazla olması gereken, rasyonel ve makul çözümler geliştirmesi gereken kişilerdir. Bu kişiler Bakanlığımız tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarından aldıkları temel eğitim ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınav sonucunda belgelendirilmektedir. Mevcut modelimizde tecrübe kriterine göre A, B ve C sınıfı belge sahibi olunabilmekte ve buna göre çalışabilecekleri işyerlerinin tehlike sınıfı değişmektedir. Bu durumda istisnalardan biri üniversitelerimizin iş sağlığı ve güvenliği programlarından mezun olan kişilerdir. İşyerlerinin ihtiyaçlarına uygun iş güvenliği uzmanları yetiştirmek amacıyla kurulan önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları bulunmaktadır. Siz değerli akademisyenlerimizin katkıları ile üç günlük çalıştay sonucunda bu programlarda verilen iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin iyileştirilmesi ve standart hale getirilmesi, ortak paydada sıfır iş kazası ve meslek hastalığı nihai hedefimize katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Açılışta konuşan ÇASGEM Başkanı Abdürrahim ŞENOCAK ise, "Üniversitelerdeki İş Sağlığı ve Güvenliği Program Müfredatının İyileştirilmesi Çalıştayı"nın ÇASGEM'in  ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Ayrıca, üç gün sürecek çalıştayda İSG önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları için ayrı olmak üzere çekirdek müfredat öneri çalışmaları yürütülecektir.