…
13 Kasım 2020, Cuma Ankara, Türkiye

“İSG Buluşmaları” Kapsamında SANKO HOLDİNG İSG Komitesi Toplantısına Online Olarak İştirak Ettik


Genel Müdürlüğümüzün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilikleri ile gerçekleştirdiği “İSG Buluşmaları” programımızı bu hafta; SANKO Holding’ in değerli İSG Komitesi Üyeleri ile uzaktan erişimli bir toplantı ile gerçekleştirdik.

Toplantıya Genel Müdürümüz Sn.Cafer UZUNKAYA, Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Sn.Siraç EKİN, SANKO Holding İSG Müdürü Sn.Suat TÜMAY ve SANKO Holding İSG Komitesi üyeleri katılım sağladı.

Tekstilden enerjiye, inşaattan gıdaya, eğitimden sağlığa 11 farklı sektörde faaliyet gösteren ve yaklaşık 14 bin çalışanı olan SANKO Holding’in İSG Müdürü Sayın Suat TÜMAY; İSG komitesinin kuruluş amacının; Holding bünyesinde yer alan firmaların İSG uygulamalarını paylaşması, başarılı uygulama örneklerinin diğer firmalara yaygınlaştırılması, KKD konusunda tüm firmalarda bir standardizasyon sağlanması ve iş güvenliği uzmanlarının deneyimlerinin paylaşılması olduğunu ifade etti. Ayrıca, SANKO Holding’in tüm firmalarında İSG kültürünün oluşmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlayarak “Sıfır İş Kazası” hedeflediklerini belirtti.

Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA; 7 dokuma tezgahıyla üretime başlayan ve kurulduğu tarihten günümüze kadar, ülkemizin kalkınmasında katkıda bulunan SANKO Holding’e; iş sağlığı ve güvenliği alanındaki iyi uygulamaları ve COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında yürüttükleri titiz çalışmalar sebebiyle teşekkür etti. İş sağlığı ve güvenliğinin milli bir mesele olduğunu, bu alana yapılan yatırımların asla maliyet unsuru olarak görülmemesi gerektiğini; önlemenin ödemekten çok daha kolay ve insani olduğunu vurguladı.

Genel Müdürümüzün konuşmaları, Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Sn. Siraç EKİN’in sunduğu katkılara müteakiben, SANKO Holding İSG Müdürü Sayın Suat TÜMAY ve SANKO Holding bünyesindeki firmaların İSG Müdürleri tarafından İSG alanında yıl içinde yürütülen faaliyetlerin, İSG istatistiklerinin ile COVİD-19 sürecindeki uygulamaların yer aldığı sunumlar gerçekleştirildi. Karşılıklı beklentilerin alınmasıyla toplantı sona erdi.