…
30 Mart 2021, Salı Ankara, Türkiye

Hitit Üniversitesi’nden “İnsana Yakışır Hayat İçin İnsana Yakışır İş Projesi”


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında Hitit Üniversitesi tarafından yürütülen “İnsana Yakışır Hayat İçin İnsana Yakışır İş Projesi”nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmalarını; Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner DEMİR, Hitit Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Nurcan BAYKAM ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi ÇÖPLÜ yaptılar.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, hibe desteği için 400’e yakın başvuru geldiğini ve bu başvurular arasından 9 üniversitenin projesine destek sağlandığını belirterek Hitit Üniversitesi’ni bu bağlamda tebrik etti. Ekonomi, istihdam ve ülke kalkınması için çok önemli olan madencilik sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanında da önemli olduğunu ifade eden UZUNKAYA, iş sağlığı ve güvenliği meselesinin sahiplenilmeyi gerektirdiğini ve bu alanda milletçe seferber olunmasının önemini belirtti.

Süreyya ERKAN, 6331 sayılı müstakil İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’muzun ışığında, çalışan ve işverenin de yer aldığı çalışmalarla önleyici faaliyetlerin daha da geliştirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Mehmet Caner DEMİR konuşmasında, projenin sağlık hizmetlerine erişimi sağlaması, çalışan becerilerini geliştirmesi sosyal diyaloğu artırması noktasında önemli olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Nurcan BAYKAM, Üniversitemiz tarafından yürütülen İnsana Yakışır Hayat İçin İnsana Yakışır İş Projesi’nin hayata geçirilmesini önemsiyoruz dedi ve bu proje ile bölgede öncü bir yaklaşımla iş sağlığı ve güvenliğine katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Hitit Üniversitesinin üstlenmiş olduğu bu projenin Çorum ili nezdinde iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalık oluşturacağını ifade etti.

Genel hedefi İSG kültürünün çalışma hayatında en üst düzeyde yaygınlaştırılması, özel hedefi de kömür madenciliğinde İSG yönetiminin iyileştirilmesi olan “Hayat İçin İnsana Yakışır İş Projesi”nin hedefine ulaştırabilmesi için azami gayret gösterilmesi ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması temennileriyle açılış toplantısı sonlandı.