…
…
…
…
…
…
04 Kasım 2019, Pazartesi Ankara, Türkiye

İSG FARKINDALIĞINI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİK


Üniversitelerimizde iş sağlığı ve güvenliği alanındaki farkındalığı artırmak amacıyla Bakanlığımız öncülüğünde, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Araştırma Derneği (İSGAM) ve Turkcell ortaklığında düzenlenen "Genç İSG Sempozyumu"nun beşincisi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyuma; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz,  İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, Genel Sekreter Yardımcıları Serap Sivrioğlu Sezer ile Mustafa Kemal Çayıroğlu,İSGAM Başkanı Dr. Ömer Volkan Gök, Turkcell İş Sağlığı Güvenliği Müdürü Dr. Serkan Alkan, sektörden uzmanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, “Yaşamış olduğumuz yüzyılda en önemli silah, bilgi ve iletişim kanallarının çok iyi kullanılabilmesidir. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında artık bilgi kimin elindeyse o güçlüdür. Gençler, bizim için çok önemli. Ümit ediyoruz ki geleceğe güvenle ve çok farklı bir çerçeveden bakarlar. Ülkemizi daha iyi noktalara getirmek için irade ve gayret gösterirler. İSG, çalışma hayatının olmazsa olmazlarından. Özellikle hâlihazırda henüz çalışma hayatına girmemiş olan siz değerli gençlerimizin bu konudaki bilinç seviyelerini yükseltebilmemizin, ileride uzun vadede bizlere pozitif dönüşüm ve katkısı olacağını öngörmekteyiz. Uluslararası birçok kurum ve kuruluş benzer tedbirler almış durumunda. Bizler de bu çerçevede çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ise, “Üniversitenin ürettiği bilgi ve bu bilginin teknolojik ürünlere dönüşmesi çok önemli. Bu bilgiyi üretip teknolojiye dönüştürürken çeşitli riskler de olacak. Bu nedenle de iş güvenliği dediğimiz kavram, son yıllarda gündeme geldi. Bu anlamda Üniversite olarak üzerimize düşün görev ve sorumlulukları yerine getiriyoruz." dedi.

Ayrıca, yeni nesil meslekler, dijital dünyada isg, yapay zeka gibi konularda interaktif sunumların yapıldığı sempozyum, protokol üyeleri ve misafir konuşmacıların öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.