…
…
…
08 Kasım 2019, Cuma Ankara, Türkiye

I. ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Bu yıl birincisi düzenlenen ve ana teması “Sağlık Çalışanlarında İş Sağlığı ve Güvenliği” olan I. Uluslararası Sağlık Kuruluşları İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi Antalya’da gerçekleştirildi.

Sağlık Akademisyenleri Derneği tarafından düzenlenen Kongreye kamu ve özel sektörden çok sayıda sağlık çalışanı, isg profesyonelleri ve yöneticiler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmalarını Kongre Düzenleme Kurulu Başkanları Prof.Dr. Seval Akgün, Prof. Dr. Rashid Bin Khalfan Al Abri, İSGGM Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt ve Sağlık İşçileri Sendika Başkanı Hakan Toy yaptı.

Kongrenin açılışında konuşan İSGGM Gnl Müd Yrd Burhanettin Kurt “İş kazaları ve meslek hastalıkları hem ülkemizde hem de global anlamda çalışma hayatının mücadele ettiği en önemli problemlerin başında gelmekte. Bu problemle başa çıkabilmek için elde edilmesi gereken nihai sonuç toplumlarda iş sağlığı ve güvenliği bilinci ile farkındalığı arttırarak güvenlik kültürünü oluşturmaktır. Tüm paydaşlarımız ile işbirliği içerisinde yürütülen faaliyetler sonucunda hedefimiz olan sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının ve güvenli davranış bilincine sahip çalışanların yer aldığı bir çalışma hayatı oluşturabileceğimize inancımız tamdır. Bu sürecin batılı ülkelerde 30-40 yıl gibi süreçlerde oluştuğunu biliyoruz. Amacımız bu süreci tüm paydaşlarımızla birlikte hareket ederek en kısa sürede tamamlamaktır” dedi.