…
09 Kasım 2021, Salı çankaya ankara

DGUV ve İNTES iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz İleri İSG Eğitimlerini Tamamladık


Genel Müdürlüğümüz ve Alman Sosyal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV) arasındaki protokol kapsamında geliştirilen ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) iş birliği ile 25 Ocak-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenen İSG profesyonellerine yönelik inşaat sektörüne özel 5 modülden oluşan ileri iş sağlığı ve güvenliği eğitim programı sertifika töreni çevrimiçi olarak 09.11.2021 tarihinde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Lutfihak Alpkan, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve İNTES Akademi Başkanı Kemal Güleryüz yaptılar.

Prof. Dr. Lutfihak Alpkan açılış konuşmasında “Pandemi de zor bir süreç yaşadık, uygulamalar, araştırmalar etkinlikler zamana yayılmış şekilde hibrit olarak gerçekleşti. Eğitimler bazen yüzyüze, bazen çevrimiçi oldu. Bu uygulamalarla uzaktan çalışmanın da avantajlarını ve dezavantajlarını görmüş olduk. Bu süreçte Genel Müdürlüğümüz iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin sahada yaşadığı bazı problemleri, eksikleri ve ihtiyaçları tespit ederek bu tür ileri eğitimlerle sahanın ihtiyaçlarına cevap vermiş oldu. İş kazaları ve meslek hastalıklarının diğer sektörlere oranla daha fazla olduğu alanlarda bu tarz pilot çalışmaların yine diğer öncelikli sektörlere de hayata geçeğini buradan müjdelemek isterim. ” dedi.

Cafer Uzunkaya konuşmasında; “Genel Müdürlüğümüz ile Alman Sosyal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV) arasındaki protokol kapsamında İNTES’in destekleriyle 5 modülden oluşan ileri İSG eğitiminin diğer sektörlerde de uygulanması açısından öncü olması açısından son derece önemlidir. İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonellerinin yeni şartlara ve ihtiyaçlara göre niteliklerinin artırılması hiç tartışmasız en önemli unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Sahada daha verimli ve etkin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin gerçekleşmesi için bu eğitimler son derece önem arz etmektedir. İş Sağlığı ve güvenliği profesyonellerimiz yetkinliği ve yeterliliğinin belli bir standartın üstünde olması gerektiği açıktır. İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri ile yaptığımız toplantılarda, onlarla yaptığımız değerlendirmelerde sahanın İSG eğitimlerinde teorikten ziyade uygulamalı metotlara ihtiyaç duyduğunu gördük. Gerçekleştirdiğimiz eğitim modeli ile bu ihtiyaçlara örnek teşkil edecek içerik ve metoda sahip olması dolayısıyla da ayrı bir öneme sahiptir. ”dedi. İNTES’e de vermiş olduğu destekler dolayısıyla teşekkürlerini ileten Uzunkaya, iş birliğinin daha da artacağını ifade etti.

Kemal Güleryüz konuşmasında Genel Müdürlüğümüz ile Alman Sosyal Kaza Sigortası Kurumu arasında yapılan protokol kapsamında gerçekleştirilen ileri İSG eğitimlerinde İNTES Akademi olarak eğitim, bilişim ve sistem altyapısı ile destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Tamamlanan eğitimin konsepti dolayısıyla ülkemizde ilk ve tek olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Güleryüz, yeni eğitim ve etkinliklerle iş birliğini daha ileri noktaya taşımak için hazır olduklarını belirtti.

Programın devamında Genel Müdürlüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Dr. İlkay Yavuz, Tekfen İnşaat - Sağlık, Emniyet ve Çevre Direktörü Mustafa Arslan ve İTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Hüsnü Bülent Cerit eğitim faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.