…
…
…
…
…
…
22 Eylül 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi ile Örnek Proje: “Sürdürülebilir Eğitim Merkezi ”


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen “BAYOSB Sürdürülebilir Eğitim Merkezi” Projesi açılış toplantısını gerçekleştirdik.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde Kemalpaşa Ramada Otel toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmalarını Bağyurdu OSB Yönetim Kurulu Başkanı İ. Aydın Telseren, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sayın Cafer Uzunkaya yaptılar.

Bağyurdu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Telseren konuşmasında, açılışını yaptığımız bu projemiz ile iş sağlığı ve güvenliği konusuna katkı sağlamış olacaklarını ve bölgedeki üretim yapan sanayicilerimizin çalışanları ile devam eden inşaatların çalışanlarına, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vermeyi amaçladıklarını, bu eğitimlerin iş kazalarının en çok yaşandığı alanlarda teknolojik destekler kullanılarak gerçekleştirileceğini dile getirerek yenilikçi eğitim metotları ile iş kazalarının azalmasını ve iş sağlığı ve güvenliği bilincinin artırılmasını hedeflediklerini belirtti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya konuşmasında, hibe bileşenimiz kapsamında maden ve diğer çok tehlikeli sektörler için iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirilmesi amacıyla STK’lar, meslek örgütleri ve meslek liseleri gibi faydalanıcıların hazırladıkları 36 projeye toplamda 6 Milyon Avro hibe desteği sağladığımızı, madencilik sektörünü temel alan bir proje olsa da 3 milyon Avro gibi büyük bir kısmın çok tehlikeli sektörlere hibe edilmiş durumda olduğunu, içerisinde barındırdığı çok sayıda KOBİ ile Genel Müdürlüğümüzün iş sağlığı ve güvenliği kültürünü yaygınlaştırmasına katkı sağlayan en büyük paydaşlarımızdan birisinin şüphesiz Organize Sanayi Bölgelerimizin olduğunu ve bu kapsamda Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen “BAYOSB Sürdürülebilir Eğitim Merkezi” ile başta Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi çalışanları olmak üzere, Kemalpaşa ve Turgutlu bölgelerinde faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları, meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin projenin odak noktasında olduğunu belirtti. Bu projenin iş kazası oranlarını azaltacağına ve tutarlı ve uygulanabilir stratejilerin geliştirilmesine imkân sağlayacağına dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından Bağyurdu OSB Müdürü ve proje koordinatörü Figen Akdemir, proje tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Katılımcılardan gelen sorular cevaplanarak toplantı son buldu.