…
…
…
…
…
…
…
16 Eylül 2022, Cuma Ankara

41. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimini Tamamladık


Ülkemizde en sık görülen meslek hastalıklarının başında gelen, belirli tozlara maruz kalma sonucu akciğerlerde ortaya çıkan pnömokonyoz hastalığının tanı ve teşhisi için ilgili mevzuat ve Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı doğrultusunda, ILO standart eğitimine uygun formatta verilen eğitimler 2009 yılından beri Enstitümüz tarafından düzenlenmektedir.

Hekimlere yönelik olan eğitimlerimizin 41’cisini Enstitümüzün yerleşkesinde gerçekleştirildi.

12 Eylül – 16 Eylül tarihleri arasında 5 gün süren eğitim Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK ve Uzman Dr. Adem KOYUNCU tarafından verildi.

12 Eylül tarihinde başlayan ve 5 gün süren ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi İSGÜM Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU’ nun açılış konuşmaları ile başladı.

Açılışta konuşan İSGÜM Başkanı MOLLASALİHOĞLU, eğitime katılan hekimlere pnömokonyozun ülkemizde en sık görülen ve en önemli meslek hastalıklarının başında geldiğini ve önlenebilir bir meslek hastalığı olduğunu ifade etti.

Pnömokonyoz tanısının vaktinde ve doğru konulmasının önemine değinen MOLLASALİHOĞLU, bu konuda hekimlere önemli görevler düştüğünü söyledi.  

5 gün süren eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan İSGÜM Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU, eğitime katılan hekimlere meslek yaşamlarında başarılar dileyerek bu eğitim ile Pnömokonyoz Okuyucu sertifikasına sahip hekim sayısının 933’ e yükseldiğini ve bunun mutluluk verici olduğunu söyledi.

Eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreninde söz alan hekimler aldıkları bu eğitimin mesleki bilgilerine de zenginlik kattığını, göğüs hastalıkları pratiğinde ve kendilerini geliştirme noktasında çok faydalı olacağını ifade ettiler. 

Eğitime katılan hekimlere sertifikaları İSGÜM Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU, Başkan Yardımcısı Hasan OSMAN, Koordinatör Şehmus ÜNVERDİ, Eğitmenlerimiz Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK ve Uzman Dr. Adem KOYUNCU tarafından takdim edildi.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.