…
…
31 Ağustos 2022, Çarşamba Ankara

Azerbaycan’da İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Kurulması Hakkında Çevrimiçi Toplantı Düzenledik


Türkiye-Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonu 10. Toplantısı  kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız  Vedat BİLGİN  ve Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Sahil BABAYEV arasında imzalanan protokol çerçevesinde Azerbaycan'da İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezinin kurulmasına katkıda bulunmak üzere İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı  ile  Azerbaycan Devlet Emek Müfettişliği Servisi Başkanlığı yetkilileri arasında bilgi ve tecrübelerin aktarıldığı çevrimiçi toplantıda bir araya geldik.

Toplantı İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU’nun açılış konuşması ile başladı.

İSGÜM Başkanı MOLLASALİHOĞLU iki devlet bir millet olan Azerbaycan ile Türkiye’nin her daim kardeş birer ülke olduğunu Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkileri kardeş topluluklar arasındaki ilişkiler olarak görmekte olduklarını ifade etti. İSGÜM’ ün 1969 yılında kurulduğunu ve 50 yılı aşkın süredir iş sağlığı ve güvenliği alanında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan saygın bir araştırma ve geliştirme enstitüsü olarak bilime ve kanıta dayalı bilgiler ışığında iş kazaları ve meslek hastalıklarını önleme vizyonu ile hareket ettiğini ifade eden MOLLASALİHOĞLU İSGÜM’ün merkez ve taşra teşkilatı hakkında da bilgi verdi.

MOLLASALİHOĞLU, son olarak Türkiye ve Azerbaycan arasında ilişkilerin geliştirilmesi için bütün kurumsal yapıların iş birliği halinde organize edilmesinin her iki ülke için faydalı olacağını ifade etti.

Azerbaycan Devlet Emek Müfettişliği Servisi Başkanı Sayın Veli GULİYEV de böyle bir toplantının organize edilmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek bu alanda iş birliği çalışmalarının devamının faydalı olacağını söyledi. Azerbaycan heyeti ise kendi görev alanları ile İSG konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptılar.

Toplantı daha sonra İSGÜM teknik bölüm sorumlularının kendi bölümleri hakkında hazırlamış oldukları bilgilendirme sunumunun ardından soru cevap kısmı ile son buldu.