…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Temmuz 2023, Cuma Ankara İSGÜM

43. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimini Tamamladık


Ülkemizde en sık görülen meslek hastalıklarının başında gelen, belirli tozlara maruz kalma sonucu akciğerlerde ortaya çıkan pnömokonyoz hastalığının tanı ve teşhisi için ilgili mevzuat ve Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı doğrultusunda, ILO standart eğitimine uygun formatta verilen eğitimler 2009 yılından beri Enstitümüz tarafından düzenlenmektedir.

Hekimlere yönelik düzenlenen ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitiminin 43’cüsü enstitümüz yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Eğitimin açılışın toplantısına katılan Enstitü Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU, Tozla Mücadele Yönetmeliği gereği, ILO standart eğitimine uygun şekilde Enstitüsü Başkanlığımız tarafından verilmekte olduğunu ve 2009 yılından bugüne kadar İSGÜM’de düzenlenmiş olan toplamda 42 eğitim ile, 957 hekimimizin eğitimlerini başarı ile tamamlayarak “Pnömokonyoz Okuyucusu” sertifikasını aldıklarını 2023 yılında düzenlenecek olan 4 eğitimle bu sayıyı daha da arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye’nin farklı illerinde hizmet veren hekimlerin katıldığı eğitimde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cebrail ŞİMŞEK, Radyoloji Uzmanı Doktor Ender EVCİK ile gözlemci eğiticilerimiz Dr. Hakan ERTÜRK ve Dr. Hakan BAŞ hocalarımız yine her zamanki özverileriyle 24 - 28 Temmuz tarihleri arasında eğitim verdi.

24 Temmuz tarihinde başlayan ve 5 gün süren ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi sertifika töreninde konuşan   İSGÜM Koordinatörü, Kadir KADİROĞULLARI, eğitime katılan hekimlere mesleki yaşamlarında başarılar dileyerek, eğitmen hocalarımıza eğitimin düzenlenmesi için sağladıkları katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sertifika töreni öncesi yapılan değerlendirme toplantısında eğitime katılan hekimler, İSGÜM’ de almış oldukları eğitimden çok memnun kaldıklarını ifade ederek eğitimci hocalarımıza  ve eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Eğitime katılan hekimlere sertifikalarını Koordinatör, Kadir KADİROĞULLARI, Burhan TUNCAL, eğitmenlerimiz Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cebrail ŞİMŞEK ve Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK gözlemci eğiticilerimiz Dr. Hakan ERTÜRK ve Dr. Hakan BAŞ takdim etti.

ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi sertifikasına sahip hekim sayısı 982’ ye yükselmiş oldu.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.