…
…
…
…
…
…
…
…
14 Haziran 2024, Cuma

47. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimini Tamamladık


Ülkemizde en sık görülen meslek hastalıklarının başında gelen, belirli tozlara maruz kalma sonucu akciğerlerde ortaya çıkan pnömokonyoz hastalığının tanı ve teşhisi için ilgili mevzuat ve Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı doğrultusunda, ILO standart eğitimine uygun formatta verilen eğitimler 2009 yılından beri Enstitümüz tarafından düzenlenmektedir.

Hekimlere yönelik düzenlenen ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitiminin 47’cisi enstitümüz yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Eğitimin açılış ve kapanış  toplantısına katılan Enstitü Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU, Tozla Mücadele Yönetmeliği gereği, ILO standart eğitimine uygun şekilde Enstitüsü Başkanlığımız tarafından verilmekte olduğunu ve 2009 yılından bugüne kadar İSGÜM’de düzenlenmiş olan toplamda 46 eğitim ile, 1053 hekimimizin eğitimlerini başarı ile tamamlayarak “Pnömokonyoz Okuyucusu” sertifikasını aldıklarını 2024 yılında düzenlenecek olan  eğitimlerle bu sayıyı daha da arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye’nin farklı illerinde hizmet veren hekimlerin katıldığı eğitimi 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cebrail ŞİMŞEK ile Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan ERTÜRK  eğitim verdi.

10 Haziran 20204 tarihinde başlayan ve 5 gün süren ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi sertifika töreninde konuşan   Enstitü Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU, eğitime katılan hekimlere mesleki yaşamlarında başarılar dileyerek, eğitmen hocalarımıza da eğitimin düzenlenmesi için sağladıkları katkılarından dolayı teşekkür etti.

Eğitime katılan hekimlere sertifikalarını İSGÜM Başkanı Emriye Yılmaz MOLLASALİHOĞLU,  eğitmenlerimiz Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cebrail ŞİMŞEK ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan ERTÜRK takdim etti.

ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi sertifikasına sahip hekim sayısı  1077’ ye yükselmiş oldu.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.