…
…
22 Eylül 2023, Cuma

44. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimini Tamamladık


Hekimlere yönelik düzenlenen ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitiminin 44’cüsü 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında enstitümüz yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Eğitimin açılışına katılan Enstitü Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU, Tozla Mücadele Yönetmeliği gereği, ILO standart eğitimine uygun şekilde İSGÜM tarafından verildiğini ve 2009 yılından bugüne kadar toplamda 43 eğitim ile, 981 hekimin eğitimi başarı ile tamamlayarak “Pnömokonyoz Okuyucusu” sertifikası almaya hak kazandığını ayrıca 2023 yılında düzenlenecek olan 4 eğitimle bu sayıyı daha da arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Eğitim sonunda düzenlenen törende konuşan Eğitim ve Kültür Bölüm Sorumlusu Çalışma Uzmanı Dilay AKGÜL 44. ‘ILO Uluslararası Pnömokonyoz Radyografileri Sınıflandırması Okuyucu Eğitimi ile birlikte toplam 1003 Pnömokonyoz Okuyucusunu sahaya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını, eğitici olarak katılan Radyoloji Uzmanı Doktor Ender EVCİK’e Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Adem KOYUNCU’ya ve Doç Dr. Gülden SARI’ya  verdikleri katkılardan dolayı da teşekkür etti.