…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Eylül 2022, Cuma Ankara

42. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimini Tamamladık


Ülkemizde en sık görülen meslek hastalıklarının başında gelen, belirli tozlara maruz kalma sonucu akciğerlerde ortaya çıkan pnömokonyoz hastalığının tanı ve teşhisi için ilgili mevzuat ve Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı doğrultusunda, ILO standart eğitimine uygun formatta verilen eğitimler 2009 yılından beri Enstitümüz tarafından düzenlenmektedir.

Hekimlere yönelik bu yıl 5.si düzenlenen ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitiminin 42’cisi enstitümüz yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin farklı illerinde hizmet veren hekimlerin katıldığı eğitimde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cebrail ŞİMŞEK ve Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK hocalarımız yine her zamanki özverileriyle 19 Eylül – 23 Eylül tarihleri arasında eğitim verdi.

19 Eylül tarihinde başlayan ve 5 gün süren ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi sertifika töreninde konuşan   İSGÜM Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU, eğitime katılan hekimlere mesleki yaşamlarında başarılar dileyerek, eğitmen hocalarımıza da eğitimin düzenlenmesine sağladıkları katkılarından dolayı  teşekkür etti.

MOLLASALİHOĞLU, 2022 yılının son eğitimi ile Pnömokonyoz Okuyucu sertifikasına sahip hekim sayısının 957’e yükseldiğini ve bunun mutluluk verici olduğunu söyledi.

Eğitime katılan hekimlere sertifikaları İSGÜM Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU, Koordinatör Şehmus ÜNVERDİ, Kadir KADİROĞULLARI, Burhan TUNCAL, eğitmenlerimiz  Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cebrail ŞİMŞEK ve Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK tarafından takdim edildi.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.