…
03 Nisan 2021, Cumartesi Ankara, Türkiye

3-4 Nisan 2021 tarihlerinde iki gün sürecek II. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi Başladı


Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi İş sağlığı ve Güvenliği Bölümü ve ÜSGÜMER Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde Beykoz Üniversitesi, Niğde Ömer HALİSDEMİR Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve MESKA VAKFI iş birliğinde II. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi’nde iş sağlığı ve güvenliği alanında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim gören öğrencilerimizle bir araya geldik.

Kongrenin açılış konuşmalarında Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA, AÇSHB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Uzm.Dr. Orhan KOÇ, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Prof. Dr. Nevzat TARHAN, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Muhsin KAR, Üsküdar Üniversitesi SBF Dekanı Sayın Prof.Dr. Şefik DURSUN ve Üsküdar Üniversitesi İSG Bölüm Başkanı Sayın Dr.Öğr. Üyesi Rüştü UÇAN söz aldı.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA yaptığı açılış konuşmasına çalışma hayatının en önemli konusu olan iş sağlığı ve güvenliği alanındaki bu Kongreyi öğrencilerimizin sahiplenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesinin sadece kanuni düzenlemelerle mümkün olamayacağını, toplumumuzun tamamında oluşturacağımız güvenlik kültürü değişimi ile bu alanda istediğimiz noktalara ulaşabileceğimizin altını çizen UZUNKAYA, 6331 sayılı İSG Kanununun yayımlandığı 2012 yılından bu yana ülkemizde yaşanan ölümlü iş kazalarında görülen %40 lık azalmayı asla yeterli görmemekteyiz. Bütün bu gelişmeler daha fazla gayret ve hassasiyet göstermemizin önemini ortaya koymaktadır, dedi. Çalışanlarımızın iş kazası ve meslek hastalıklarından uzak ruhsal ve bedensel iyilik hallerinin en üst seviyede tutulduğu çalışma ortamlarının oluşturulması için işçi-işveren sendikaları, kamu kurum ve kurumları ve ilgili tüm taraflarla seferberlik halinde çalıştıklarını belitti. İş sağlığı ve güvenliği alanına yapılan yatırımla alınacak tedbirlerin çalışanı koruduğu kadar işvereni, işyerini ve ziyadesiyle ülkemiz istihdamını ve ekonomik büyümemizi de koruduğunu dile getiren UZUNKAYA sözlerine Kongrenin öğrencilerimiz ve ilgili tüm katılımcılar için verimli geçmesi dilekleri ile son verdi. 

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Nevzat TARHAN ise konuşmasında toplumun her kesimini ilgilendiren bir alan iş sağlığı ve güvenliğinin öğrencileri tarafından bu kadar ilgi ve sahiplenme görmesinden dolayı yaşadığı gururu ifade ederek destek veren tüm kurumlara teşekkürlerini iletti. “Önce Güvenlik, Sonra Hizmet” anlayışı ile hareket ettiklerini ve üniversitelerinde güvenlik kültürünün oluşturulması için çalıştıklarını belirtti. İş sağlığı ve güvenliğinin proaktif bir yaklaşıma sahip olduğunu belirterek işyerlerinde oluşturulacak güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının en büyük sermaye olduğu dile getirdi.