…
…
…
25 Kasım 2022, Cuma Çankaya, Ankara - Türkiye

MİSGEP 6. Yönlendirme Komitesi Toplantısı


Çalışma hayatı ile madencilik sektörünün paydaşlarının yer aldığı MİSGEP Projesi'nin 6. Yönlendirme Komitesi Toplantısı'nı 25.11.2022 tarihinde Ankara’da paydaşların yüksek katılımı ile gerçekleştirdik.

Toplantıya operasyon faydalanıcısı olarak Genel Müdürlüğümüz, Sözleşme Makamı ve Program Otoritesi Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve paydaş kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Doç. Dr. Muhittin BİLGE ile AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner DEMİR gerçekleştirdi.

Genel Müdürümüz Doç. Dr. Muhittin BİLGE konuşmasında; MİSGEP’in iş sağlığı ve güvenliğine yönelik çok kapsamlı ve alanında geniş kitlelere ulaşan bir proje olduğunu, paydaş kurum ve kuruluşlarla güçlü bir iş birliğine katkı yaptığını ifade ederek, Genel Müdürlüğümüzün projede operasyon faydalanıcısı olarak taraflara ulaşma noktasında öncü bir rol üstlendiğini belirtti.

Bugüne kadar 80 faydalanıcı madene 385 saha ziyareti yapıldığını ve ziyaretler sonunda hazırlanan işyerine özgü tavsiye raporları ile sahanın ihtiyaçlarına çözümler üretildiğini aktaran BİLGE , 80 faydalanıcı yeraltı maden işyerine 18 ayda toplam 18,8 milyon TL hibe desteği sağlandığını açıkladı. BİLGE, projede görev alan Genel Müdürlüğümüz personeline ve projeye katkı sağlayan tüm taraflara teşekkür etti.

AB Delegasyonu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner DEMİR ise konuşmasında, MİSGEP’in iş sağlığı ve güvenliği alanında işveren, çalışan ve iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin yanı sıra farkındalık açısından toplumun her noktasına ulaşmak konusunda çok önemli olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından, MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı sunumu Proje Mühendisi Çağlar TEMEL tarafından gerçekleştirildi. Teknik yardım bileşeni kapsamında projenin son 6 aylık döneminde yapılanlar hakkında Takım Lideri Gökhan GÜLER ve Alper ÖMEROĞLU sunumunu yaparak bilgilendirmelerde bulundu. Hibe bileşeni sunumunu ise MİSGEP Koordinatörü Genel Müdürlüğümüz Çalışma Uzmanı Hande Seray TUNCAY gerçekleştirdi.

Paydaş kurum temsilcilerinin ve katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından kapanış konuşmaları ile toplantı sona erdi.