…
…
02 Mart 2021, Salı Ankara, Türkiye

Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Ailesinin Üyesi SGK Ankara İl Müdürlüğü ile Bir Araya Geldik.


Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Ailesinin Üyesi SGK Ankara İl Müdürlüğü ile Bir Araya Geldik.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun en büyük taşra birimlerinden birisi olan Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarını ele aldık.

Kamu kurum ve kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmasını güçlendirmek amacı ile hayata geçirdiğimiz Kamu İSG Ailesini oluşturma çalışmalarımız kapsamında Genel Müdürlüğümüz ve Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve bazı bağlı Sosyal Güvenlik Merkezlerinin katılımı ile kamu istişare toplantılarının yirmi yedincisini gerçekleştirdik.

Bakanlığımıza bağlı birimlerde örnek uygulamaları hayata geçirmek üzere Müdürlüğün mevcut iş sağlığı ve güvenliği yapılanması ve bu yapılanmayı daha da iyi hale getirmek için uygulanması gereken İSG modellemesi üzerinde istişarelerin gerçekleştirildiği toplantıda, otuzdan fazla Sosyal Güvenlik Merkezlerinde de iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi için çalışma önerileri paylaşılmıştır.

İlerleyen günlerde devam edecek işbirliği ile Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün iş sağlığı ve güvenliği modellemesinin oluşturulması hedeflenmektedir.