…
…
16 Aralık 2020, Çarşamba Ankara, Türkiye

"İSG Buluşmaları" Kapsamında Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD)’nin İSG&Çevre Sektör Komitesi Toplantısına iştirak ettik.


Genel Müdürlüğümüzün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile yaptığı “İSG Buluşmaları” programı kapsamında bu hafta Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD)’ın İSG&Çevre Sektör Komitesi Toplantısına katıldık.

Toplatıya, Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, TALSAD Genel Sekreteri Erol METİN, Yönetim kurulu üyeleri Pelin ARSLAN ve Sedef BOLGÜN ile TALSAD İSG&Çevre Komitesi üye firmalarının temsilcileri ve Genel Müdürlüğümüz personeli katılım sağladı.

TALSAD Genel Sekreteri Erol METİN konuşmasında Covid-19 un başladığı ilk günlerde alınan tedbirlerin normalleşme sürecinde de sıkı bir şekilde devam ettirildiğini ifade etti. Bu hassas dönemde İSGGM ile bilgi alışverişinin önemine dikkat çekerek, pandemi döneminde etkilenen ve bazı sektörlerde gerileyen ihracat rakamlarına rağmen alüminyum sektöründeki işletmelerin pazar paylarını koruduklarını, üretim faaliyetlerine de etkin bir şekilde devam ettiklerini iletti.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ise yaptığı açılış konuşmasında; proaktif yaklaşımın önemini vurgulayarak önlemenin ödemekten çok daha ucuz olduğunu belirterek çalışanlarımıza huzurlu, verimli, insana yakışır bir çalışma ortamı sunulmasının önemini vurguladı. Ülkemizin iş sağlığı ve güvenliği konusunda gelişmesine katkı sağlayan tüm tarafların daha fazla farkındalık çalışmaları yürütmesinin önem kazandığını belirten UZUNKAYA, bu tür toplantıların daha verimli çalışmalara vesile olacağına inandığını ifade etti.

Toplantının devamında İletişim ve Üye İlişkileri Koordinatörü Duygu SAYMEN GAZETECİ TALSAD İSG&Çevre Komitesinin yıl boyunca yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. İki yılda bir düzenlenen Alus’10 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyumunun 2021 yılında düzenleneceğini ve İSG konusunun bildiri başlıkları arasına eklendiğini belirtti. Genel Müdürlüğümüz adına sunum yapan Kurumsal İlişkiler ve Protokol Şube Sorumlusu İlknur ÇAKAR ise İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen güncel faaliyetler ve özellikle pandemi sürecine ait çalışmaları aktardı.

TALSAD İSG&Çevre Komitesi üye firma temsilcilerinin katkıları ve karşılıklı değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.