…
10 Kasım 2020, Salı Ankara, Türkiye

Ankara İlinde Yetkilendirilmiş OSGB’ler ile Toplantı Gerçekleştirdik


Genel Müdürümüz Sn. Cafer UZUNKAYA’nın başkanlığında yapılan toplantıya Genel Müdür Yardımcımız Sn. Burhanettin KURT, kurum uzmanları ve ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin temsilcileri katılım sağladı.

Sn. UZUNKAYA; sağlıklı ve güvenli işyerlerinde çalışmanın herkesin temel hakkı olduğunu, bu hak için işverenlere rehberlik eden OSGB’lerin faaliyetlerinin önemli olduğunu dile getirdi. İşyerlerinin sadece mevzuatsal sorumluluklarının yerine getirmek üzere İSG hizmeti almasının doğru olmadığını, bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarır duygusu ve heyecanı ile bu hizmeti alması gerektiğini, OSGB’lerin de işverenleri bu yönde bilgilendirmesi gerektiğine değindi.

İSG alanına yapılan yatırımların maliyet unsuru olarak görülmemesi gerekliliğini vurgulayarak OSGB’lerin de işyerlerine bunu aşılamak adına verdikleri hizmetin kalitesini arttırarak, etkin bir çalışma yürütmesi geriktiğini belirtti.

Sn. UZUNKAYA; yetkilendirilen kurumların görüş ve önerilerini almak ve beklentilerini dile getirmek adına sıklıkla kurumlarla bir araya geleceğinin de müjdesini verdi.

Ayrıca, Genel Müdürlük olarak, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile birlikte ülkemizde bulunan OSB’lerde İSG kültürünün geliştirilmesi ve koordine edilmesi adına faaliyetler yürütüldüğü, Ankara’da da bu kapsamda çalışmaların olduğu konu edildi.

OSGB’ler de sahada yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirerek proaktif yaklaşımla İSG alanında yapılacak faaliyetlere destek verme yönündeki kararlılıklarını ilettiler.