…
…
…
28 Nisan 2022, Perşembe Ankara

"Tozla Mücadele Konusunda Farkındalık Eğitimi" Gerçekleştirildi


Ulusal Pnömokonyoz Önleme Planı (UPEP) kapsamında yer alan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından Sekreteryası yürütülen Tozla Mücadele Komisyonunun 59. Olağan Toplantısının bir kararı olan "Üniversitelerin Tıp ve Mühendislik Fakültelerinde Tozla Mücadele Farkındalık Faaliyeti" kapsamında 28 Nisan 2022 tarihinde Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ’nde   "Tozla Mücadele Konusunda Farkındalık Eğitimi" gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime İSGÜM Başkanı Emriye Yılmaz MOLLASALİHOĞLU, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Program    Enstitümüz Kimyageri Ebru ÜSTÜN’ün “Toza yönelik Kavramlar, Toz Sorunu Olan Sektörler ve Toz Ölçümleri” sunumuyla başladı. Ardından   Hacettepe Üniversitesi İSG Koordinatörlüğü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Zehra GÖK METİN’in “Madenlerde Sağlık Sorunları ve Sağlık Gözetimi” ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nuray DEMİREL’in “Madenlerde Güvenlik Sorunları” sunumuyla devam etti. Program Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Suna BALCI’NIN “Madenlerde Önleyici ve Koruyucu Yaklaşımlar” sunumuyla tamamlandı.