…
…
…
…
…
15 Ekim 2021, Cuma Ankara

İSGÜM tarafından verilen "26. Asbest Söküm Uzmanlığı Eğitimini" tamamladık.


Kanserojen bir madde olan Asbest söküm ve bertarafı işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesinde çalışacak uzman sayımız ülke genelinde 636’ya yükseldi.

11-15 Eylül 2021 tarihleri arasında 5 gün sürecek olan “Asbest Söküm Uzmanlığı Eğitimi” İSGÜM Başkanı Sayın Sakine OVACILLI’ nın açılış konuşması ile başladı. 

Sayın OVACILLI konuşmasında “bildiğiniz gibi dünyada da ülkemizde de iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili düzenlemeler madencilik sektörü ile beraber başlıyor. Madencilik sektörünün nimetlerinden biri de asbest. Asbest birçok farklı soruna aslında çok pratik çözümler sunmuş bir malzeme. Bu çözümlerle birlikte oldukça yaygın bir kullanım alanı elde etmiş. Ancak kullanımı sonucunda ortaya çıkan sağlık etkileri nedeniyle yasaklanmış. Ardından da bulunduğu yapıların içinden sökülürken ya da ayrıştırılırken güvenli bir şekilde ayrıştırılması gerektiğine hem yasalarımızda hem de uygulamada yer verilmiş. Bu eğitimle birlikte asbestin sağlık etkileri nelerdir, nerelerde bulunur ve nasıl güvenli bir şekilde asbestle çalışılır konularını, size kendi uzmanlarımız, yurt dışıyla da uyumlanan bir içerikle anlatacaklar. Bu konuda önemli bir farkındalık kazanacağınıza inanıyorum. Aynı zamanda mesleki bir beceri kazandıracağına da inanıyorum. Asbest konusunda toplumun, iş yerlerinin risk algısını yönetmek, farkındalığı artırmak sizlerin ana hedeflerinden bir tanesi olsun diye diliyoruz. Risk algısı, yönetmemiz gereken riskin ne kadar büyük olduğunu gerçekten fark etmek ve bunu derecelendirebilmek ölçebilmek anlamına geliyor” dedi.

Sayın OVACILLI, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak asbest konusunda otuz yılı aşkın bir süredir çalışan bir kurum olduklarını, bunun analizini, ölçümünü yaptıklarını, güvenli söküm konusunda danışmanlık hizmetleri verdiklerini ve verilen bu eğitimlerle asbest sökümü uzmanlığı konusunda  yetişmiş uzman sayısını sürekli arttırdıklarını ifade etti.

İSGÜM yerleşkesinde gerçekleştirilen eğitim sonunda eğitimini başarı ile kazananlara yönelik sertifika ve kapanış töreni düzenlendi.

Sertifika töreninde konuşan İSGÜM Başkanı Sayın Sakine OVACILLI iş güvenliği uzmanlarına mesleki yaşamlarında  başarılar diledi.

Eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları İSGÜM Başkanı Sakine OVACILLI, Başkan Yardımcısı Gizem Naz DÖLEK, Başkan Yardımcısı Hasan OSMAN ve ASUD Başkanı Mehmet Şeyhmus ENSARİ takdim etti. Pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen eğitim ile asbest söküm uzmanlığı eğitimi almış uzman sayısı 636 'ya yükselmiş oldu.