…
…
12 Ekim 2021, Salı istanbul

”İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapacak Kişilere Yönelik İleri Eğitim Modülü Hazırlama Çalıştayı” Düzenledik


İş ekipmanlarının kullanımı esnasında olası iş kazalarının önlenmesi faaliyetleri çerçevesinde Bakanlığımız, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü,  İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı tarafından 12 Ekim 2021 tarihinde İstanbul’da ”İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapacak Kişilere Yönelik İleri Eğitim Modülü Hazırlama Çalıştayı düzenledik.

Gerçekleştirilen çalıştaya Çalışma Uzmanları, İş Başmüfettişleri, TSE ve EMO temsilcisi, Akredite Muayene Kuruluşları ve Sektör Dernekleri temsilcileri ve alanında uzman isimler katıldı. Katılımcılar iş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği uyarınca düzenlenen periyodik kontrol raporlarının tek tip hale getirilmesi, kontrol kriterlerinin belirlenmesi, eğitim ve sınav materyallerinin ortaklaştırılması ve diğer periyodik kontrol işlemlerinde standardizasyon ve belgelendirme konuları ile ilgili görüşlerini ifade ettiler.

Çalıştay sonunda elektrikli ekipmanlarin periyodik kontrollerine yönelik elektrik tesisatı, topraklama ve yıldırımdan korunma ileri eğitim modülleri hazırlanmış olacaktır.