…
17 Haziran 2021, Perşembe Ankara

İSGGM Bünyesinde Kurulması Planlanan İKAM’ın Yapılanması Faaliyetleri Kapsamında İçişleri Bakanlığı Temsilcilerinin Katılımı ile Çevrimiçi Toplantı Gerçekleştirildi.


İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) bünyesinde kurulması planlanan İş Kazaları Araştırma Merkezinin (İKAM) yapılanması ve faaliyetleri kapsamında İçişleri Bakanlığı temsilcilerinin katılımı ile çevrimiçi olarak bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kurulması planlanan merkezin yapılanması, görev, yetki ve sorumlulukları, birlikte yapılabilecek işbirlikleri hususunda İçişleri Bakanlığı temsilcileri ile görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda, İSGÜM Başkanı Sakine Ovacıllı, kurulması planlanan merkezin temel hedefinin, kamuoyunu meşgul eden kazaların incelenip her türlü teknolojik imkânın kullanılarak olayın simüle edilip gerçek kaza kök nedeninin ortaya konularak benzer kazaların tekerrür etmesini önlemektir olduğunu ifade etti.

İSGÜM, Çalışma Uzmanlarından Şehmus ÜNVERDİ, toplantıya katılan temsilcilere, İKAM kuruluşu ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar, ikili görüşmeler ve benzer kuruluşlara ilişkin faaliyet örneklerini içeren bir sunum gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı’nın Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, J.Gn.K.lığı DİSMOR Şube Müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü- Trafik Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı Denetleme, Teftiş ve Tetkik Başkanlığı Teftiş Grup Başkanlığı Kaza İnceleme Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı Denetleme, Teftiş ve Tetkik Başkanlığı Teftiş Grup Başkanlığı Kaza İnceleme Şube Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kriminal Daire Başkanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve EGM Asayiş Daire Başkanlığı alt birimlerinden temsilciler toplantıya katıldı.

Toplantıda olay yeri inceleme prosedürleri, kaza mahallinin sınırlandırılması ve görüntülenmesi, görgü tanıkları ile görüşülmesi gibi konularda yetkinlik kazandırmak amacıyla bu konularda uzman kişilerden eğitim desteği sağlanması ve yapılabilecek protokoller gibi konular görüşüldü.

Toplantı, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı (İSGÜM) uzmanları tarafından, kurulması planlanan merkezin yapılanması ve faaliyet alanı hususunda ilgili katılımcılara sorularıyla devam etmiş, alınan cevaplar, görüş ve öneriler not edilerek  İSGÜM Başkan Yardımcısı Gizem Naz Dölek’in iyi dilekleri ile son buldu.