…
…
…
…
…
03 Haziran 2022, Cuma Ankara

38. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimini Tamamladık


Ülkemizde en sık görülen meslek hastalıklarının başında gelen, belirli tozlara maruz kalma sonucu akciğerlerde ortaya çıkan pnömokonyoz hastalığının tanı ve teşhisi için ilgili mevzuat ve Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı doğrultusunda, ILO standart eğitimine uygun formatta verilen eğitimler 2009 yılından beri Enstitümüz tarafından düzenlenmektedir.

Hekimlere yönelik olan eğitimlerimizin 38’cisini Enstitümüzün yerleşkesinde (30 Mayıs - 03 Haziran) tarihleri arasında gerçekleştirdik.

Türkiye’nin farklı illerinde hizmet veren hekimlerin katıldığı eğitimde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail ŞİMŞEK ve Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK hocalarımız yine her zamanki özverileriyle eğitim verdi.

5 gün süren ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi 30 Haziran’da İSGÜM Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU’ nun açılış konuşmaları ile başladı.

Açılışta konuşan İSGÜM Başkanı MOLLASALİHOĞLU, pnömokonyozun ülkemizde en sık görülen meslek hastalıklarından biri olmasına rağmen zamanında alınan tedbirler sayesinde önlenebilir bir meslek hastalığı olduğunu ifade etti. MOLLASALİHOĞLU hekimlere  “pnömokonyoz tanısının vaktinde ve doğru  konulması meslek hastalıklarının önlenmesinde oldukça önem taşımaktadır bu yüzden sizlere büyük görev düşmektedir, bu hafta burada alacak olduğunuz eğitimin mesleki bilginize önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum, ben şimdiden başarılı ve verimli bir eğitim haftası olması dileklerimle hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

5 günlük eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan İSGÜM Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU, eğitime katılan hekimlere meslek yaşamlarında başarılar dileyerek bu eğitim ile  Pnömokonyoz Okuyucu sertifikasına sahip hekim sayısının 872’ ye yükseldiğini ve bunun  mutluluk  verici olduğunu söyledi.

Eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreninde söz alan hekimler aldıkları bu eğitimin mesleki bilgilerine de zenginlik kattığını, göğüs hastalıkları pratiğinde ve kendilerini geliştirme noktasında çok faydalı olacağını ifade ettiler. 

Eğitime katılan hekimlere sertifikaları İSGÜM Başkanı Emriye YILMAZ MOLLASALİHOĞLU, Başkan Yardımcısı Hasan OSMAN ve Eğitmen Hocamız Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK tarafından takdim edildi.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.