…
…
…
21 Haziran 2022, Salı Ankara

“Uygulamalı TS EN 689 Standart Eğitimi” Düzenlendi


“İş Hijyeni Alanında Faaliyet Gösteren Laboratuvarlara Maruziyet Ölçümleri ve Stratejilerine Yönelik Uygulamalı Eğitim ve Rehberlik Projesi (İsg-Uerp)” çalışanların maruz kaldığı kimyasal ve fiziksel risklerin belirlenmesine yönelik iş hijyeni maruziyet ölçüm, test ve analizlerinde kalitenin arttırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 2021-2022 yıllarında İSGÜM tarafından yürütülmeye başlanmıştı.

Proje kapsamında İSGÜM tarafından yetkilendirilmiş laboratuvarlara, revize edilen TS EN 689 standardına yönelik işyeri ortamında hijyen ölçümleri ile ilgili sahada uygulamalı teknik eğitimler gerçekleştirildi. Projenin daha sonraki aşamasında projeye destek veren teknik personelimize yönelik, 20-21 Haziran 2022 tarihlerinde, Hollanda’dan gelen eğitimciler Theo Scheffers ve Peter Van Balen tarafından ‘Uygulamalı TS EN 689 Standart Eğitimi’ İSGÜM konferans salonunda gerçekleştirildi.

Alınan eğitimler sonucunda projenin çıktısı olarak sektörel rehberlerin hazırlanması ve ilgili tarafların yararına sunulması hedeflenmektedir.