…
…
…
…
24 Eylül 2021, Cuma Ankara

37. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimini Tamamladık


Ülkemizde en sık görülen meslek hastalıklarının başında gelen, belirli tozlara maruz kalma sonucu akciğerlerde ortaya çıkan pnömokonyoz hastalığının tanı ve teşhisi için ilgili mevzuat ve Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı doğrultusunda, ILO standart eğitimine uygun formatta verilen eğitimler 2009 yılından beri Enstitümüz tarafından düzenlenmektedir. Hekimlere yönelik olan eğitimlerimizin 37’incisin Enstitümüzün yerleşkesinde, 22-24 Eylül tarihleri arasında pandemi tedbirlerine uygun bir şekilde gerçekleştirdik.

Türkiye’nin farklı illerinde hizmet veren hekimlerin katıldığı eğitimde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail ŞİMŞEK ve Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK hocalarımız yine her zamanki özverileriyle eğitim verdi.

ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi  İSGÜM Başkan Yardımcısı Gizem Naz DÖLEK’in açılış konuşmaları ile başladı.

Başkan Yardımcımız Gizem Naz DÖLEK konuşmasında eğitime katılanlara “beklentilerinizin karşılanmasının yanı sıra, bizlerle beraber önleyici hekimlik ve iş sağlığı güvenliğinde sahada savaşan neferler olarak yola devam edeceğinizi umuyorum. 37. ve bu senenin son pnömokonyoz okuyucu eğitimini hepbirlikte   gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Yardımcımız DÖLEK, konuşmasının devamında yatırm projesi ile teknolojiye uygun şekilde önümüzdeki yıllarda, medical ekranlar ile eğitim verilmeye başlanacağını ve uygulamalı: ileri sağlık eğitimlerinin akciğer radyografisi değerlendirme eğitimi, SFT ve pnömokonyoz ileri eğitimi, işitme eğitimi ve sağlıkçılar için hijyen eğitimi şeklinde düzenleneceğini ifade etti.

Başkan Yardımcımız DÖLEK, 18 Ekim haftası akciğer radyografisi değerlendirme eğitimi, SFT ve pnömokonyoz ileri eğitiminin modul olarak başlayacağını eğitimin detaylarını ise www.csgb.gov.tr/isgum/ adresini ziyaret ederek bilgi alabileceklerini, 18 ekim haftası başlayacak eğitimlerin de başvurularının alınmaya başlandığını ve önümüzdeki yıllarda ise yine bu eğitimlerin yatırım projesi kapsamında uzaktan eğitim ara yüzüyle çevrim içi verileceğini dile getirdi.

5 gün süren eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreninde söz alan hekimler aldıkları bu eğitimin mesleki bilgilerine de zenginlik kattığını, göğüs hastalıkları pratiğinde ve kendilerini geliştirme noktasında çok faydalı olacağını ifade ettiler. 

Eğitime katılan hekimlerimize sertifikaları İSGÜM Başkan Yardımcıları: Hasan OSMAN, Gizem Naz DÖLEK ve Eğitmen Hocalarımız: Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail ŞİMŞEK ve Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK tarafından takdim edildi.

37’inci ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitiminin tamamlanması ile bugüne kadar toplam 853 hekimimiz pnömokonyoz ile mücadele hareketinin bir ferdi olmuş oldu.