…
14 Aralık 2018, Cuma

28. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi Tamamlandı


İlgili mevzuat ve Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı doğrultusunda ILO standart eğitimine uygun formatta hekimlere yönelik olarak düzenlenen Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi 10-15 Aralık 2018 tarihlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’nin farklı illerinden gelerek pnömokonyoz radyografileri uluslararası sınıflandırma okuyucu eğitimine katılan 24 hekime Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail ŞİMŞEK, Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK tarafından eğitim verildi.

Kapanışta konuşan İSGÜM Başkanı TEKÇE, 28. düzenlenen ILO Pnomokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi ile iş kazası ve meslek hastalıklarının ülkemizdeki durumunu pnomokonyoz vakalarının tanı sürecinde okuyucu eğitimi almış hekimlerin önemine değindi. 2009 yılından beri devam eden  ILO Pnomokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi'nin 8 tanesinin bu yıl gerçekleştiğini  ve  bunun memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

5 günlük eğitimi başarı ile tamamlayan  24 kursiyere sertifikaları İSGÜM Başkanı Erol TEKÇE, Başkan Yardımcıları Gizem Naz DÖLEK, Uğur ÖZTÜRK ve değerli eğitmenlerimiz tarafından takdim edildi. Gerçekleştirilen  bu  eğitim ile Pnömokonyoz Okuyucu sertifikasına sahip hekim sayısı 693’e yükselmiş oldu.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.